Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Systémy výživy a krmení HZ.Zpřesňování potřeby N-látek vč. aminokyselin a dalších živin. Snížení zátěže životního prostředí. Zvyšování konverze živin, vývoj metod hodnocení krmiv, progresivní systémy konzervace krmiv, stimulace růstu biolog. preparáty.Management a plemenářská práce ve stádech dojeného a masného skotu. Primární a druhotné znaky při výběru a plemenitbě ve stádech s využitím biotechnických metod a se zaměřením na funkční typ, reprodukci, kvalitu produktů a ekonomiku chovu. Reprodukční uužitkovost prasat, faktory ovlivňující variabilitu nástupu pohlavní zralosti u prasniček různých genotypů, hodnoty zmasilosti a reprodukční užitkovosti. Zdokonalení odhadu fertility kančího spermatu. Minimalizace zátěže životního prostředí. Ovlivňování kkvality masa HZ.Faktory ovlivňující podíl svalové a tukové tkáně. Kvalitativní změny v obsahu mastných kyselin výživou a technikou krmení. Jakostní klasifikace masné užitkovosti, objektivizace zpeněžování masa.
- Nutrition and feeding of FA. Accurate estimation of needs for crude protein, amino-acids and other nutrients. Reducing environmental pollution. Increasing nutrient conversion, new methods of feed evaluation and conservation, biological growth stimulants.Management and breeding work in dairy and beef herds. Primary and secondary traits in selection and breeding in herds with the use of biotechnical methods and with focusing on functional type, reproduction, product quality and economics. Management and breeding work in dairy and beef herds. Primary and secondary traits in selection and breeding in herds with the use of biotechnical methods and with focusing on functional type, reproduction, product quality and economics. Reproduction performance of pigs, factors influencing variability of the sexual maturity onset in swines of various genotypes, muscularity and reproduction performance. Improving estimation of boars semen fertility. Minimalizing environmental stress. Influencing meat quality of FA. F (en)
|
Title
| - Produkční systémy chovu hospodářských zvířat s ohledem na kvalitu produktů a ochranu životního prostředí
- Farm animals (FA) production systems with respect to product quality and environment protection (en)
|
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ez/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
| |
http://linked.open...vavai/cez/dodavka
| |
http://linked.open...ez/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...in/vavai/cez/faze
| |
http://linked.open...ai/cez/hlavniObor
| |
http://linked.open...vai/cez/hodnoceni
| |
http://linked.open.../cez/klicovaSlova
| - cattle;breeding;reproduction;quality of products;systems of production;nutrition;environment;feeding technique;nutrients requirements;pigs;reproduction;semen quality;sequal maturity;meat quality;carcass classification;fatty acid profile (en)
|
http://linked.open...cez/partnerHlavni
| |
http://linked.open...z/poceVysledkuRIV
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cez/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open.../vavai/cez/resort
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open.../cez/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...n/vavai/cez/zamer
| |
http://linked.open...sledkuDodavatelem
| - Je možné konstatovat, že plánované aktivity byly splněny. Na druhou stranu však z tohoto záměru lze vysoce hodnotit pouze některé práce v oblasti výživy hospodářských zvířat. (cs)
|
http://linked.open...cez/zivotniCyklus
| |
is http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
of | - Primary mistakes in dairy cows feeding
- The nutrition in sow breeding
- Problematika kvality krůtího masa.
- Gross energy content of forage above-ground biomass at pasture
- Economic of pig production. Second part - Production.
- Economic of pig production in 2000.,
- Economic of milk and cattle production in the last years
- Frekvence krmení TMR dojnicím v letním období
- Ekonomika výroby jatečných prasat. 1. Část - Situace na trhu
- Functional harvest and preservation-line - basic of saccess
- Genetic resources of farm animals in the Czech Republic
- Economic of pig repoduction.
- Legislation and SEUROP system in pigs
- Additive well-tried and attested
- Mastné kyseliny v syrovém a vařeném kuřecím mase při různém obsahu a zdroji mědi v krmné směsi.,
- Forage conservation on symposium
- Feed supplements in the nutrition of broiler rabbits
- Klasifikácia jatočných tiel ošípaných v Českej republike
- The comparison of digestive microflora between feedlot cattle with and without abomasal cryptosporidiosis
- COST Action 848
- Influence of dietary vitamin E and copper on fatty acid profile and cholesterol content of raw and cooked broiler meat
- Trends and possibility of using additives at roughage and at concentrates
- Vliv genetické konstrukce na vybrané markery jakosti vepřového masa.
- Vliv úrovně krmení na ekonomiku výroby mléka
- Everything for silage quality
- Trendy v použití přípravků ke konzervaci krmiv
- Thirty years of the Artifical insemination in the Czech Republic
- Evaluation of bull growth at a cattle progeny testing station in relation to parents´ genotype
- Nové směry v chovu brojlerových králíků
- Digestibility of total and phytate phosphorus in young calves
- Pig carcass quality and pH1 values of meat
- Kvalita živočišných produktů
- Ekonomika výroby mléka 1994-1998 a současná situace
- Economy of carcass pig production
- Ekonomická úvaha k masnému skotu
- Some remarks to the development of the economics of milk production in a few past years
- Vývoj ekonomiky výroby mléka v roce 1998 (První orientační zpráva)
- Some remarks concerning the development of milk prices
- Some remarks concerning the development of milk prices (II)
- Hodnocení zmasilosti jatečně upraveného boku u prasat
- Hospodárnost nezlepšila ekonomiku výrobců mléka
- Influence of dietary fat source and copper on broiler performance, fatty acid profile of meat and depot fat, and on cholesterol content in meat
- Factors Influencing the Caecal Fermantation Patter in Rabbits
- In vitro caecal fermentation of nitrogenous substrates in rabbits.
- Costs, money conversion and the profitability of milk production in 1999
- The past, present and prospects of the carcass pig production in the Czech Republic
- Costs, money conversion and the profitability of milk production in 1999
- Costs, money conversion and the profitability of milk production in 1999
- Possibilities of substantial increase of lean proportion in pigs after siresfrom specialized populations
- První poznatky o ekonomice výroby mléka v roce 1999
- Použití aditiv ve výživě králíků
- Estimation of lean meat proportion in belly of gilts and barrows
- Ontogeneze trávení u králíků
- Protein nutrition in lactating sows
- Ensiling with additives
- Silage of Four Varieties of Grass and Their Mixture with Alfalfa
- Vliv přírodních podmínek na ekonomiku výroby mléka v roce 1999.,
- Varovné signály v problematice kvality masa
- Vliv doplňku lyzinu a methioninu na stravitelnost živin a užitkovost brojlerových králíků
- Application of the SEUROP system for slaughtered pigs in the CR
- Zvýšit úroveň technologií konzervace píce
- To heighten nutritive value of silage
- Detekce říje u plemenic - hodnocení její přesnosti a účinnosti
- Concentrations of copper in muscles, liver, hair and faeces of rabbits fed granulated feed supplemented with 140 mg Cu/kg
- Digestibility of phytate phosphorus in broiler chickens determined by isotachophoretic method
- Concentrations of heavy metals (Cu, Pb, Cd, Hg) in feed mixtures, meat and livers of rabbits
- Concentration of copper in muscles, liver, hair and faeces of growing rabbits fed diet supplemented with copper sulphate
- Digestibility of phytate phosporus in broiler chickens determined by isotachophoretic method
- Diference v ukazatelích jatečné hodnoty u odlišných finálních hybridů prasat.
- Growth curve analysis in cattle from early maturity and mature body size viewpoints
- Feeds for sheep and goats
|