About: Application of advanced process engineering in food technology for an improvement of raw material and waste utilisation     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Zamer, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Hlavní náplní výzkumného záměru je základní výzkum inženýrských procesů a jejich uplatnění v oblasti progresivních technologických postupů při výrobě a zpracování potravin (membránové separační procesy, bioreaktory, chromatografická separace,řízená krystalizace, mikrovlnný ohřev, vysoký hydrostatický tlak, expertní řízení a predikce bioprocesů, simulace a modelování, počítačové řízení procesů, databáze látkových vlastností) a dále i při využití potravinářských surovin a odpadů jakoobnovitelných zdrojů pro nepotravinářské aplikace (bioethanol, biodegradabilní obaly, tenzidy). Paralelně se zkoumanými procesy budou vyvíjeny moderní metody na jejich operativní kontrolu a řízení zahrnující i hodnocení kvality surovin, meziproduktu avýrobků (NIR, reologie, analýza obrazu). Výzkumný záměr je veden s cílem vyššího zhodnocení zemědělských produktů, omezení negativních vlivů na životní prostředí, minimalizace spotřeby vody a energie a zvýšení konkurenceschopnosti českých výrobků.
  • fundamental research of process engineering and its application in advanced food technology (membrane separation, bioreactors, chromatographic separation, controlled crystallisation, microwave heating, high hydrostatic pressure,expert control and bioprocess prediction, simulation and modelling, computer process control, database of physical properties of foods), utilisation of raw materials and waste from food industry as a renewable source for non-food application(bioethanol, biodegradation of wrap-materials, tenside), new method for process operative control, evaluation of quality of raw materials, intermediate and final food products (NIR, rheology, computer image analysis),higher utilisation of agricultural products, reduction of negative influence on environment, waste management, minimisation of water and energy requirement and improvement of competition-possibility of Czech food industry products (en)
Title
  • Application of advanced process engineering in food technology for an improvement of raw material and waste utilisation (en)
  • Uplatnění progresivních inženýrských procesů v potravinářských technologiích s cílem vyššího zhodnocení surovin a odpadu.
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ez/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...vavai/cez/dodavka
http://linked.open...ez/duvernostUdaju
http://linked.open...in/vavai/cez/faze
http://linked.open...ai/cez/hlavniObor
http://linked.open...vai/cez/hodnoceni
http://linked.open.../cez/kategorieVaV
http://linked.open.../cez/klicovaSlova
  • food engineering, food processes and technology, improvement of agricultural product utilisation, renewable sources, expert control, bioprocess prediction, raw material quality evaluation, water and energy supply minimisation, environmental protection (en)
http://linked.open...icUkonceniPodpory
http://linked.open...icZahajeniPodpory
http://linked.open...cez/partnerHlavni
http://linked.open...z/poceVysledkuRIV
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cez/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open.../vavai/cez/resort
http://linked.open...okUkonceniPodpory
http://linked.open...okZahajeniPodpory
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open.../cez/vedlejsiObor
http://linked.open...n/vavai/cez/zamer
http://linked.open...sledkuDodavatelem
  • Separační procesy, tepelné procesy a vysoký tlak, řízení procesů, metody na kontrolu technologické jakosti, vyšší zhodnocení odpadů a meziproduktů potravinářských technologií a využití potravinářských surovin pro nepotravinářské aplikace. (en)
  • Separační procesy, tepelné procesy a vysoký tlak, řízení procesů, metody na kontrolu technologické jakosti, vyšší zhodnocení odpadů a meziproduktů potravinářských technologií a využití potravinářských surovin pro nepotravinářské aplikace. (cs)
http://linked.open...cez/zivotniCyklus
is http://linked.open...omain/vavai/zamer of
is http://linked.open...n/vavai/cez/zamer of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 18 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software