About: Dozimetrie oční čočky v podmínkách intervenční kardiologie/radiologie     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • People working in interventional cardiology represent one of the most occupationally exposed groups. By the ICRP 120 recommendation these workers should be equipped with two personal dosimeters, one of them worn on the neck outside the protective collar and the second one on the trunk under the protective apron. It is proved that this double dosimetry method provides more precise estimate of effective dose. A common attitude to estimate eye lens dose with help of standard personal dosimeters worn on the body usually calibrated in the quantities Hp(0.07) or Hp(10), where it is supposed to wear the dosimeter in the position representative enough to assess the irradiation of the eye lens. Another possibility, how to determine eye lens dose, is to use a special dosimeter worn in the proximity of the eye. (en)
  • Mezi rizikové skupiny z hlediska ozáření oční čočky patří lékaři vykonávající zákroky intervenční kardiologie/radiologie, pro které ICRP mimo jiné doporučuje tzv. systém double dozimetrie, kdy je jeden umístěn na trupu pod ochrannou zástěrou a druhý vně ochranných pomůcek, přičemž jako vhodná pozice pro odvození dávky na oční čočku se uvádí na krku na límci sloužícím k ochraně štítné žlázy. Klasickým přístupem je odhad dávky na oční čočku pomocí standardních osobních dozimetrů nošených na těle kalibrovaných obvykle ve veličinách Hp(0.07), resp. Hp(10), přičemž se předpokládá, že místo nošení dozimetru je přiměřeně reprezentativní z hlediska ozáření oční čočky. Další možností, jak stanovit dávku na oční čočku, je použití speciálního dozimetru nošeného v blízkosti oka.
  • Mezi rizikové skupiny z hlediska ozáření oční čočky patří lékaři vykonávající zákroky intervenční kardiologie/radiologie, pro které ICRP mimo jiné doporučuje tzv. systém double dozimetrie, kdy je jeden umístěn na trupu pod ochrannou zástěrou a druhý vně ochranných pomůcek, přičemž jako vhodná pozice pro odvození dávky na oční čočku se uvádí na krku na límci sloužícím k ochraně štítné žlázy. Klasickým přístupem je odhad dávky na oční čočku pomocí standardních osobních dozimetrů nošených na těle kalibrovaných obvykle ve veličinách Hp(0.07), resp. Hp(10), přičemž se předpokládá, že místo nošení dozimetru je přiměřeně reprezentativní z hlediska ozáření oční čočky. Další možností, jak stanovit dávku na oční čočku, je použití speciálního dozimetru nošeného v blízkosti oka. (cs)
Title
  • Dozimetrie oční čočky v podmínkách intervenční kardiologie/radiologie
  • Dozimetrie oční čočky v podmínkách intervenční kardiologie/radiologie (en)
  • Dozimetrie oční čočky v podmínkách intervenční kardiologie/radiologie (cs)
skos:prefLabel
  • Dozimetrie oční čočky v podmínkách intervenční kardiologie/radiologie
  • Dozimetrie oční čočky v podmínkách intervenční kardiologie/radiologie (en)
  • Dozimetrie oční čočky v podmínkách intervenční kardiologie/radiologie (cs)
skos:notation
  • RIV/86652052:_____/14:#0000249!RIV15-MV0-86652052
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 12328
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/86652052:_____/14:#0000249
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • eye lens dosemeter; angular dependence; exposure of interventional radiologists (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [98FB64D13695]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Ekendahl, Daniela
  • Čemusová, Zina
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software