About: Sallačova sbírka     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Světově významnou sbírku paroží jelenovitých z celého světa a souroží turovitých vytvořil prof. dr. Vilém Sallač na počátku 20. století. K nejvzácnějším exponátům patří paroží jelena Schomburgkova, který žil v Thajsku a v první polovině 20. století byl vyhuben. Velmi cenná jsou i paroží jihoamerických jelenů: huemul, pudu, mazama, jelenec bahenní a pampový. Celá sbírka obsahuje 400 ks, z toho je340 paroží jelenovitých a 60 souroží turovitých (dutorohých). V nové expozici jsou vystaveny všechny druhy a poddruhy jelenovitých obsažené ve sbírce a jako ukázka 6 druhů turovitých; celkem 77 exponátů. Vystavená paroží a souroží doplňují tabule s barevnými fotografiemi živých zvířat, jejich popisem a mapkami výskytu. Nová expozice byla dokončena v roce 2013, projekt byl podpořen podnikem Lesy České republiky, s. p.
  • Světově významnou sbírku paroží jelenovitých z celého světa a souroží turovitých vytvořil prof. dr. Vilém Sallač na počátku 20. století. K nejvzácnějším exponátům patří paroží jelena Schomburgkova, který žil v Thajsku a v první polovině 20. století byl vyhuben. Velmi cenná jsou i paroží jihoamerických jelenů: huemul, pudu, mazama, jelenec bahenní a pampový. Celá sbírka obsahuje 400 ks, z toho je340 paroží jelenovitých a 60 souroží turovitých (dutorohých). V nové expozici jsou vystaveny všechny druhy a poddruhy jelenovitých obsažené ve sbírce a jako ukázka 6 druhů turovitých; celkem 77 exponátů. Vystavená paroží a souroží doplňují tabule s barevnými fotografiemi živých zvířat, jejich popisem a mapkami výskytu. Nová expozice byla dokončena v roce 2013, projekt byl podpořen podnikem Lesy České republiky, s. p. (cs)
  • The world of deer antlers important collection from around the world and souroží Bovidae created prof. dr. William Sallač the early 20th century. The most valuable exhibits include antlers Schomburgkova who lived in Thailand and in the first half of the 20th century was extirpated. Very valuable are deer antlers South American: huemul, instinct, Mazama, marsh deer and rhea. The entire collection contains 400 pieces, of which je340 antlers of deer and 60 souroží Bovidae (dutorohých). The new exhibition are exposed to all species and subspecies of deer contained in the collection as a sample of six kinds of Bovidae; A total of 77 exhibits. Exhibited antlers and souroží complement blackboard with color photographs of live animals, their descriptions and maps of occurrence. The new exhibition was completed in 2013, the project was supported now Lesy Czech Republic, sp (en)
Title
  • Sallačova sbírka
  • Sallačova sbírka (cs)
  • Sallač´s collection (en)
skos:prefLabel
  • Sallačova sbírka
  • Sallačova sbírka (cs)
  • Sallač´s collection (en)
skos:notation
  • RIV/75075741:_____/14:#0000153!RIV15-MZE-75075741
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 43729
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/75075741:_____/14:#0000153
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • history, hunting (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [61C3CDBAF20E]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Národní zemědělské muzeum Praha, pobočka Ohrada
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/statKonaniAkce
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Levá, Lenka
  • Slaba, Martin
  • Čeněk, Miroslav
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/ukonceniAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software