About: www.oldforestmaps.cz     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Národní zemědělské muzeum Praha (dále pouze NZM) získalo v druhé polovině minulého století akviziční činností a dary institucí velké množství plánové dokumentace, různých map a plánů zahradních architektů. Tyto materiály však muzeum z velké části odborně nezpracovalo a de facto pouze evidovalo v depozitářích jako přírůstky. V dobách reálného socialismu nebyl zájem tyto materiály dále zpracovávat a prezentovat. Po roce 1990 se pozvolna stupňovaly požadavky na využívání těchto materiálů, především odbornými školami, ale i architektonickou, ekologickou a krajinářskou obcí. Využití uložených materiálů bylo velmi problematické, především díky chybějícímu odbornému zpracování a také vzhledem ke stavu uložených materiálů. Plánová dokumentace, převážně na pauzovacích papírech byla značně poškozena /složena na formáty, stočena v rolích a nevhodně uložena apod./ a jakákoliv manipulace při absenci muzejních badatelen dále materiály poškozovala a hrozilo jejich definitivní zničení. Po navrácení budovy NZM na Letné a vytvoření vyhovujících prostor se převezly z poboček Kačina, Valtice a Ohrada v letech 2007-2008 výše uvedené materiály do Prahy. Po jejich revizi se zahájila jejich katalogizace a odborné zpracování. V rámci archivu NZM byl vytvořen archivní fond V - Sbírka map a plánů. Vzhledem k fyzickému stavu archiválií přijalo muzeum rozhodnutí na kompletní digitalizaci tohoto fondu, tak aby archiválie byly ušetřeny případné manipulaci na badatelně.Díky dotaci zřizovatele, Ministerstva zemědělství, mohla být v roce 2011-2012 provedena transformace dosud zpracovaných dat pro webovou aplikaci. V roce 2013 spustilo NZM pilotní projekt Mapového portálu Starelesnimapy a od ledna 2014 je tento portál veřejně přístupný.
  • Národní zemědělské muzeum Praha (dále pouze NZM) získalo v druhé polovině minulého století akviziční činností a dary institucí velké množství plánové dokumentace, různých map a plánů zahradních architektů. Tyto materiály však muzeum z velké části odborně nezpracovalo a de facto pouze evidovalo v depozitářích jako přírůstky. V dobách reálného socialismu nebyl zájem tyto materiály dále zpracovávat a prezentovat. Po roce 1990 se pozvolna stupňovaly požadavky na využívání těchto materiálů, především odbornými školami, ale i architektonickou, ekologickou a krajinářskou obcí. Využití uložených materiálů bylo velmi problematické, především díky chybějícímu odbornému zpracování a také vzhledem ke stavu uložených materiálů. Plánová dokumentace, převážně na pauzovacích papírech byla značně poškozena /složena na formáty, stočena v rolích a nevhodně uložena apod./ a jakákoliv manipulace při absenci muzejních badatelen dále materiály poškozovala a hrozilo jejich definitivní zničení. Po navrácení budovy NZM na Letné a vytvoření vyhovujících prostor se převezly z poboček Kačina, Valtice a Ohrada v letech 2007-2008 výše uvedené materiály do Prahy. Po jejich revizi se zahájila jejich katalogizace a odborné zpracování. V rámci archivu NZM byl vytvořen archivní fond V - Sbírka map a plánů. Vzhledem k fyzickému stavu archiválií přijalo muzeum rozhodnutí na kompletní digitalizaci tohoto fondu, tak aby archiválie byly ušetřeny případné manipulaci na badatelně.Díky dotaci zřizovatele, Ministerstva zemědělství, mohla být v roce 2011-2012 provedena transformace dosud zpracovaných dat pro webovou aplikaci. V roce 2013 spustilo NZM pilotní projekt Mapového portálu Starelesnimapy a od ledna 2014 je tento portál veřejně přístupný. (cs)
  • National Museum of Prague (the only NZM ) won in the second half of the last century and acquisition activity gifts institutions, a large number of design documentation , various maps and plans of landscape architects . These materials, however, the museum did not draw a large portion of a de facto only recorded the depositories as additions . In times of real socialism was not interested in these materials for further processing and presentation. After 1990 it gradually escalated requirements for the use of these materials, particularly vocational schools, as well as architectural , landscape and ecological communities. The use of such materials has been very problematic , mainly due to the lack of professional treatment and also due to the condition of stored materials. Design documentation , predominantly on tracing paper was extensively damaged / folded to formats curled in rolls and improperly stored , etc. / and any manipulation in the absence of museum materials badatelen further harming threatened and their ultimate destruction . After the restoration of the building NZM summer and the creation of suitable premises to delivering more of the branches Kacina , Valtice and folds in 2007-2008 above materials to Prague. After the revision, began their professional cataloging and processing. As part of the archive was created NZM archival fond V - A collection of maps and plans. Due to the physical condition of archival museum has taken the decision to complete the digitization of this fund, so that the records were saved from possible manipulation of the grant badatelně.Díky founder, Ministry of Agriculture, could be in 2011-2012 transformed yet processed data for the Web application . In 2013 NZM launched a pilot project mapping site Starelesnimapy and from January 2014 is the portal to the public (en)
Title
  • www.oldforestmaps.cz (en)
  • www.starelesnimapy.cz
  • www.starelesnimapy.cz (cs)
skos:prefLabel
  • www.oldforestmaps.cz (en)
  • www.starelesnimapy.cz
  • www.starelesnimapy.cz (cs)
skos:notation
  • RIV/75075741:_____/13:#0000076!RIV14-MZE-75075741
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 117544
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/75075741:_____/13:#0000076
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • history (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...i/riv/kodPristupu
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9DA1726A2741]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Fencl, Petr
  • Steinová, Šárka
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 68 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software