About: Příspěvek k modifikaci vlastností vápenných malt tradičními organickými přísadami     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The article presents selected results of research that studied the effect of natural organic substances on alterations of traditional lime mortar. The research focused on the properties of mortars with very low levels of organic ingredients, such as blood, oil, lard, soft cheese, egg yolk and egg white. Existing and newly published results show the robustness and complexity of the topic. It can therefore be reasonably expected that an understanding of the impact of natural organic additives on the properties of lime mortars should be studied by a comprehensive and singular research methodology, so that the partial results could be compared with each other. Because such a difficult examination of the influence of natural ingredients in lime mortars is at the very beginning, it is not uncommon for research to raise more questions than answers. (en)
  • Článek přináší vybrané výsledky výzkumu, který studoval vliv přírodních organických látek na změny vlastností tradičních vápenných malt. Výzkum se zabýval vlastnostmi malt s velmi malými obsahy organických přísad, kterými byly krev, olej, sádlo, tvaroh, vaječný žloutek a bílek. Stávající i nově publikované výsledky dokládají obsáhlost a složitost tématu. Proto lze odůvodněně předpokládat, že pochopení vlivu přírodních organických přísad na vlastnosti vápenných malt by bylo vhodné studovat podle ucelené, nejlépe jednotné metodiky výzkumu, tak, aby bylo možné dílčí výsledky vzájemně srovnávat. Protože je složité zkoumání vlivu přírodních přísad do vápenných malt na samém začátku, není neobvyklé, když bádání přináší více otázek než odpovědí.
  • Článek přináší vybrané výsledky výzkumu, který studoval vliv přírodních organických látek na změny vlastností tradičních vápenných malt. Výzkum se zabýval vlastnostmi malt s velmi malými obsahy organických přísad, kterými byly krev, olej, sádlo, tvaroh, vaječný žloutek a bílek. Stávající i nově publikované výsledky dokládají obsáhlost a složitost tématu. Proto lze odůvodněně předpokládat, že pochopení vlivu přírodních organických přísad na vlastnosti vápenných malt by bylo vhodné studovat podle ucelené, nejlépe jednotné metodiky výzkumu, tak, aby bylo možné dílčí výsledky vzájemně srovnávat. Protože je složité zkoumání vlivu přírodních přísad do vápenných malt na samém začátku, není neobvyklé, když bádání přináší více otázek než odpovědí. (cs)
Title
  • Příspěvek k modifikaci vlastností vápenných malt tradičními organickými přísadami
  • Příspěvek k modifikaci vlastností vápenných malt tradičními organickými přísadami (cs)
  • Modification of the properties of lime mortar using traditional organic additives (en)
skos:prefLabel
  • Příspěvek k modifikaci vlastností vápenných malt tradičními organickými přísadami
  • Příspěvek k modifikaci vlastností vápenných malt tradičními organickými přísadami (cs)
  • Modification of the properties of lime mortar using traditional organic additives (en)
skos:notation
  • RIV/75032333:_____/13:#0003436!RIV14-MK0-75032333
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 99549
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/75032333:_____/13:#0003436
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • lime mortar; organic additives (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E661A5916797]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Zprávy památkové péče
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 73
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Michoinová, Dagmar
issn
  • 1210-5538
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software