About: Památky Velké Moravy: Slovanské hradiště v ikulčicích a kostel sv. Markéty Antiochijské v Kopčanech     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The article summarises the state in 2010 of a join Czech-Slovak serial nomination the Monuments of Great Moravia: The Slavonic settlement in Mikulčice and the church of St. Margaret of Antioch in Kopčany, which the Czech Republic and Slovakia proposed to the World Heritage Committee for evaluation in 2007. The main object of the article is the process of preparation of the nomination (2005-2007), the evaluation of the nomination by the advisory organization ICOMOS (2008-2009) and the subsequent decision of the World Heritage Committee in 2009. The both above mentioned sites used to be parts of a single agglomeration in the time of Great Moravia. This defunct agglomeration located on the territory of the two states offers a unique testimony concerning the development of the Great-Moravian culture leading both the Czech Republic and Slovakia to a conviction of the unique value of the site resulting in their continuing endeavour to achieve the inscription of the site on the World Heritage List. (en)
  • Příspěvek souhrnně informuje o stavu společné česko-slovenské sériové nominace Památek Velké Moravy: Slovanské hradiště v Mikulčicích a kostel sv. Markéty Antiochijské v Kopčanech, která byla Českou republikou a Slovenskem předložena Výboru světového dědictví k projednání v roce 2007. Hlavním předmětem článku je příprava nominace (2005-2007), hodnocení nominace poradní organizací ICOMOS (2008-2009) a následné rozhodnutí Výboru světového dědictví v roce 2009. Obě výše zmíněné lokality bývaly v období Velké Moravy součástí jedné aglomerace. Tato zaniklá aglomerace na území dvou států je jedinečným svědectvím o vývoji velkomoravské kultury, které vede Českou republiku a Slovensko k přesvědčení o jedinečnosti lokality a jejich pokračujícímu úsilí o zápis lokality na Seznam světového dědictví.
  • Příspěvek souhrnně informuje o stavu společné česko-slovenské sériové nominace Památek Velké Moravy: Slovanské hradiště v Mikulčicích a kostel sv. Markéty Antiochijské v Kopčanech, která byla Českou republikou a Slovenskem předložena Výboru světového dědictví k projednání v roce 2007. Hlavním předmětem článku je příprava nominace (2005-2007), hodnocení nominace poradní organizací ICOMOS (2008-2009) a následné rozhodnutí Výboru světového dědictví v roce 2009. Obě výše zmíněné lokality bývaly v období Velké Moravy součástí jedné aglomerace. Tato zaniklá aglomerace na území dvou států je jedinečným svědectvím o vývoji velkomoravské kultury, které vede Českou republiku a Slovensko k přesvědčení o jedinečnosti lokality a jejich pokračujícímu úsilí o zápis lokality na Seznam světového dědictví. (cs)
Title
  • Památky Velké Moravy: Slovanské hradiště v ikulčicích a kostel sv. Markéty Antiochijské v Kopčanech
  • Památky Velké Moravy: Slovanské hradiště v ikulčicích a kostel sv. Markéty Antiochijské v Kopčanech (cs)
  • Great-Moravian historic sights: Mikulčice fortified settlement and the church of St. Margaret of Antioch in Kopčany (en)
skos:prefLabel
  • Památky Velké Moravy: Slovanské hradiště v ikulčicích a kostel sv. Markéty Antiochijské v Kopčanech
  • Památky Velké Moravy: Slovanské hradiště v ikulčicích a kostel sv. Markéty Antiochijské v Kopčanech (cs)
  • Great-Moravian historic sights: Mikulčice fortified settlement and the church of St. Margaret of Antioch in Kopčany (en)
skos:notation
  • RIV/75032333:_____/11:#0002814!RIV12-MK0-75032333
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(DB06P01OPP001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 219434
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/75032333:_____/11:#0002814
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Kopčany; Mikulčice; Great Moravia; Slavonic settlement (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FA74F9A45461]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Mezinárodní odborné sympozium v Hodoníně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Hodonín
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Národní kulturní památka Slovanské hradiště v Mikulčicích a kostel sv. Markéty Antiochijské v Kopčanech: Památka světové hodnoty na Seznam světového dědictví UNESCO
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vlčková, Jitka
  • Kučová, Věra
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Masarykovo muzeum v Hodoníně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-904956-4-7
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software