About: Průzkum a dokumentace mobiliáře kostela Zvěstování Panny marie a Čtrnácti sv. Pomocníků v klášteře Františkánů observantů v Kadani     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Archivní průzkum, umělecko-historická studie, materiálový průzkum a fotodokumentace mobiliáře z klášterního kostela Panny Marie a 14-ti pomocníků v Kadani zahrnuje všech 7 oltářů, jejich architekturu i polychromované sochy, kazatelnu, dvě mříže, lavice a zpovědnice a varhanní skříň. Dokumentace byla provedena fotograficky, u oltářních obrazů také UV fotograficky a IR reflektoskopicky, renesanční kovové mříže byly analyzovány RTG-fluorescencí in situ, ze dřevěného polychromovaného mobiliáře byly odebrány vzorky pro laboratorní analýzu (oltáře s plastickou výzdobou, menzy, kazatelna) – v objemu cca 200 vzorků. U lavic, dveří a zpovědnic byla analyzována povrchová úprava a dokumentován aktuální stav. Technologický průzkum a dokumentace navázaly na umělecko-historický průzkum. Výsledky průzkumu budou podkladem pro rozhodování o restaurování a pro samotné restaurování tohoto mimořádně cenného souboru mobiliáře, jehož současný stav je velmi neutěšený.
  • Archivní průzkum, umělecko-historická studie, materiálový průzkum a fotodokumentace mobiliáře z klášterního kostela Panny Marie a 14-ti pomocníků v Kadani zahrnuje všech 7 oltářů, jejich architekturu i polychromované sochy, kazatelnu, dvě mříže, lavice a zpovědnice a varhanní skříň. Dokumentace byla provedena fotograficky, u oltářních obrazů také UV fotograficky a IR reflektoskopicky, renesanční kovové mříže byly analyzovány RTG-fluorescencí in situ, ze dřevěného polychromovaného mobiliáře byly odebrány vzorky pro laboratorní analýzu (oltáře s plastickou výzdobou, menzy, kazatelna) – v objemu cca 200 vzorků. U lavic, dveří a zpovědnic byla analyzována povrchová úprava a dokumentován aktuální stav. Technologický průzkum a dokumentace navázaly na umělecko-historický průzkum. Výsledky průzkumu budou podkladem pro rozhodování o restaurování a pro samotné restaurování tohoto mimořádně cenného souboru mobiliáře, jehož současný stav je velmi neutěšený. (cs)
  • Documentation and technological research of movables, including altarpieces, lattices and organ case. Documentation have been done by photography, documentation of altarpieces also by UV photography and IR reflectography. Renaissance lattices have been analysed by X-ray fluorescence in situ, samples of the polychromy from wood movables have been analysed in laboratory. (Cca 200 samples.) State of wooden pews, doors and confessionals have been documented and varnishes on their surface analysed. The technological research have been connected with the art historical research. The results will be base for decisions about the restoration and the base for the restoration of this exceptional movables. (en)
Title
  • Průzkum a dokumentace mobiliáře kostela Zvěstování Panny marie a Čtrnácti sv. Pomocníků v klášteře Františkánů observantů v Kadani
  • Research and Documentation of movables from Franciscan Monastery Church of Our Lady and 14 Saint Helpers in Kadan (en)
  • Průzkum a dokumentace mobiliáře kostela Zvěstování Panny marie a Čtrnácti sv. Pomocníků v klášteře Františkánů observantů v Kadani (cs)
skos:prefLabel
  • Průzkum a dokumentace mobiliáře kostela Zvěstování Panny marie a Čtrnácti sv. Pomocníků v klášteře Františkánů observantů v Kadani
  • Research and Documentation of movables from Franciscan Monastery Church of Our Lady and 14 Saint Helpers in Kadan (en)
  • Průzkum a dokumentace mobiliáře kostela Zvěstování Panny marie a Čtrnácti sv. Pomocníků v klášteře Františkánů observantů v Kadani (cs)
skos:notation
  • RIV/75032333:_____/06:#0000214!RIV06-MK0-75032333
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(PK04P04OPP004)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Zlevnění a zkvalitnění restaurátorských prací na obnově kostela
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 495871
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/75032333:_____/06:#0000214
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Kadaň
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • matteriálový průzkum; IR reflectografie; RTG- fluorescence in situ; analýza barevné vrstvy polychromie (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C617EECC9C1A]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Městský úřad Kadaň, Muzeum v Kadani, Biskupství Litoměřické
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Modelový podklad pro restaurování mobiliáře, podklad pro expozici historického vývoje objektu
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kopecká, Ivana
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software