About: Vliv fermentačních produktů syrovátky na stabilitu hydrogelu na bázi karboxymetylcelulózy     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Tato práce se zabývá studiem změn fyzikálních vlastností hydrofilních gelotvorných polymerních systémů na bázi karboxymetylcelulózy pro následné aplikace v kosmetologii, popř. farmacii, v závislosti na obsahu přísad, které mají původ ve fermentačních produktech syrovátky (kyselina mléčná, chlorid sodný, mléčnan vápenatý). Stabilita vytvořených hydrogelů byla sledována pomocí měření viskozity polymerních systémů v průběhu skladování. Výsledky ukazují, že jednotlivé složky obecně viskozitu hydrogelů snižují, proto je zapotřebí pro inkorporaci vyššího množství přísad fermentačního produktu syrovátky zvýšit obsah gelotvorné složky.
  • Tato práce se zabývá studiem změn fyzikálních vlastností hydrofilních gelotvorných polymerních systémů na bázi karboxymetylcelulózy pro následné aplikace v kosmetologii, popř. farmacii, v závislosti na obsahu přísad, které mají původ ve fermentačních produktech syrovátky (kyselina mléčná, chlorid sodný, mléčnan vápenatý). Stabilita vytvořených hydrogelů byla sledována pomocí měření viskozity polymerních systémů v průběhu skladování. Výsledky ukazují, že jednotlivé složky obecně viskozitu hydrogelů snižují, proto je zapotřebí pro inkorporaci vyššího množství přísad fermentačního produktu syrovátky zvýšit obsah gelotvorné složky. (cs)
  • This work deals with behavior of hydrophilic gel-forming polymer systems based on carboxymethylcellulose for subsequent applications in cosmetology and pharmacy, respectively. The physical properties of such systems are depending on the content of compounds which have their origin in the whey fermentation products (lactic acid, sodium chloride, calcium lactate). The hydrogels stability was monitored by measuring the viscosity of polymer systems during storage. The results show that different components generally reduce the viscosity of the hydrogels. It is necessary to incorporate higher amounts of gelling ingredient content to increase the whey fermentation products. (en)
Title
  • Vliv fermentačních produktů syrovátky na stabilitu hydrogelu na bázi karboxymetylcelulózy
  • Vliv fermentačních produktů syrovátky na stabilitu hydrogelu na bázi karboxymetylcelulózy (cs)
  • Effect of whey fermentation product on stability of carboxymethylcellulose based hydrogel (en)
skos:prefLabel
  • Vliv fermentačních produktů syrovátky na stabilitu hydrogelu na bázi karboxymetylcelulózy
  • Vliv fermentačních produktů syrovátky na stabilitu hydrogelu na bázi karboxymetylcelulózy (cs)
  • Effect of whey fermentation product on stability of carboxymethylcellulose based hydrogel (en)
skos:notation
  • RIV/70883521:28610/14:43872482!RIV15-MSM-28610___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(ED2.1.00/03.0111), P(QJ1310254)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 53662
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28610/14:43872482
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • carboxymethylcellulose; hydrogel; Whey (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DC42A624B837]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Zlín
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Zlín
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník konference Plastko 2014
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Sedlařík, Vladimír
  • Veselá, Daniela
  • Hrabalíková, Martina
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7454-335-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28610
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software