About: Charakterizace keratinových hydrolyzátů připravených z kuřecího peří     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Příspěvek se zabývá studiem vlivu technologických podmínek alkalicko-enzymové hydrolýzy kuřecího peří na molekulové hmotnosti připravených keratinových hydrolyzátů. Molekulové hmotnosti hydrolyzátů (Mw) byly stanoveny gelovou elektroforézou a elektroforegramy hydrolyzátů byly porovnány s elektroforegramy proteinových standardů, technických želatin, klihu a kolagenních hydrolyzátů. Volbou podmínek při hydrolýze lze připravit hydrolyzáty s převažujícím podílem nízko-molekulových frakcí, středně-molekulových frakcí, ale rovněž vysoko-molekulových frakcí.
  • Příspěvek se zabývá studiem vlivu technologických podmínek alkalicko-enzymové hydrolýzy kuřecího peří na molekulové hmotnosti připravených keratinových hydrolyzátů. Molekulové hmotnosti hydrolyzátů (Mw) byly stanoveny gelovou elektroforézou a elektroforegramy hydrolyzátů byly porovnány s elektroforegramy proteinových standardů, technických želatin, klihu a kolagenních hydrolyzátů. Volbou podmínek při hydrolýze lze připravit hydrolyzáty s převažujícím podílem nízko-molekulových frakcí, středně-molekulových frakcí, ale rovněž vysoko-molekulových frakcí. (cs)
  • The paper studies the influence of technological conditions of alkaline-enzyme hydrolysis of chicken feathers on molecular weight of prepared keratin hydrolysates. Molecular weight (Mw) of hydrolysates was determined by SDS-PAGE and electrophoretic profiles of keratin hydrolysates were compared with electrophoretic profiles of protein standards, technical-grade gelatine and collagen hydrolysates. With the suitable choice of conditions during hydrolysis it is possible to prepare hydrolysates with prevailing portion of low-molecular weight fractions, medium-molecular weight fractions as well as high molecular weight fractions. (en)
Title
  • Charakterizace keratinových hydrolyzátů připravených z kuřecího peří
  • Charakterizace keratinových hydrolyzátů připravených z kuřecího peří (cs)
  • Characterising Keratin Hydrolysates Prepared from Chicken Feathers (en)
skos:prefLabel
  • Charakterizace keratinových hydrolyzátů připravených z kuřecího peří
  • Charakterizace keratinových hydrolyzátů připravených z kuřecího peří (cs)
  • Characterising Keratin Hydrolysates Prepared from Chicken Feathers (en)
skos:notation
  • RIV/70883521:28610/14:43871595!RIV15-MSM-28610___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(ED2.1.00/03.0111), P(EE.2.3.20.0104)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • S1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 7028
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28610/14:43871595
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • molecular weight; chicken feathers; keratin; hydrolysate; Hydrolysis (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [52C03F3B948E]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Chemické listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 108
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Mokrejš, Pavel
  • Krejčí, Ondřej
  • Sukop, Svatopluk
issn
  • 0009-2770
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28610
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 78 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software