Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Práce je zaměřena na výskyt a možná zdravotní rizika biogenních aminů v potravinách. Bylo stanoveno osm nejčastěji se vyskytujících biogenních aminů (histamin, tyramin, fenyletylamin, tryptamin, putrescin, kadaverin, spermidin a spermin). Ke stanovení byla použita iontově-výměnná chromatografie s fotometrickou detekcí. Jako vzorky byly použity potraviny živočišného původu (ryby, kysané mléčné výrobky, sýry), lahvová piva a vína.
- Práce je zaměřena na výskyt a možná zdravotní rizika biogenních aminů v potravinách. Bylo stanoveno osm nejčastěji se vyskytujících biogenních aminů (histamin, tyramin, fenyletylamin, tryptamin, putrescin, kadaverin, spermidin a spermin). Ke stanovení byla použita iontově-výměnná chromatografie s fotometrickou detekcí. Jako vzorky byly použity potraviny živočišného původu (ryby, kysané mléčné výrobky, sýry), lahvová piva a vína. (cs)
- Study is focused on the occurrence and potential health risks of biogenic amines in food. Eight most frequently incident biogenic amines (histamine, tyramine, fenylethylamine, tryptamine, putrescine, cadaverine, spermine and spermidine) were determined using ion-exchange liquid chromatography with photometric detection. Biogenic amines were analysed in samples of animal origin (fish, fermented milk products, cheese), bottled beer and wine. (en)
|
Title
| - Biogenní aminy – možná zdravotní rizika v potravinách
- Biogenní aminy – možná zdravotní rizika v potravinách (cs)
- Biogenic Amines - Potential Healt Risks in Food (en)
|
skos:prefLabel
| - Biogenní aminy – možná zdravotní rizika v potravinách
- Biogenní aminy – možná zdravotní rizika v potravinách (cs)
- Biogenic Amines - Potential Healt Risks in Food (en)
|
skos:notation
| - RIV/70883521:28110/14:43872152!RIV15-MSM-28110___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/70883521:28110/14:43872152
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Biogenic amines, foods of animal origin, bottled beer, wine, ion-exchange liguid chromatography (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků ze sedmé mezinárodní vědecké konference
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Buňka, František
- Buňková, Leona
- Budinský, Pavel
- Velichová, Helena
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Vysoká škola obchodní a hotelová s. r. o.
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |