About: Study of biogenicamines and polyaminesoccurrence in beermanufactured in the Czech Republic     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of thesurveywas to test 114 samples of alcoholic and non-alcoholicbeersmanufactured in 28 breweries in the Czech Republic. Sixbiogenicamines (histamine, tyramine, phenylethylamine, tryptamine, putrescine and cadaverine) and twopolyamines (spermidine and spermine) weredetermined. Thebeersweresampledatthe end of theirshelf-life. Histamine, phenylethylamine, tryptamine, spermidine and sperminecontentswereevaluated as practicallynegligible. On theother hand, thelevels of tyramine, putrescine and cadaverine in many samples of beerweresignificant. In almost 20% of testedsamplestherewereobservedconcentrations of biogenicamines (total sum of 8 biogenicamines and polyamines) above 100 mgl-1. Such concentrationsshouldbeevaluated as detrimentalfromtoxicological point of view, particularlydue to alcoholdecreasing natural detoxifyingcapacitytowardstheamines. (en)
  • Během roku 2011 bylo posuzováno celkem 114 vzorků alkoholických a nealkoholických lahvových piv vyrobených v 28 pivovarech nacházejících se na území České republiky (vlastnická struktura nebyla zohledňována). Produkty byly testovány na konci doby minimální trvanlivosti. Koncentrace histaminu, fenyletylaminu a tryptaminu ve zkoumaných vzorcích byly zanedbatelné. Stejně tak obsahy polyaminů (sperminu a spermidinu) je možné hodnotit jako nízké. Zjištěná množství tyraminu, putrescinu a kadaverinu však byla významná, a to zejména u alkoholických piv. U téměř 20 % testovaných vzorků alkoholických piv se součet koncentrací námi testovaných biogenních aminů pohyboval nad 100 mgl-1, kterou je již možné považovat obzvláště u alkoholických nápojů za toxikologicky významnou.
  • Během roku 2011 bylo posuzováno celkem 114 vzorků alkoholických a nealkoholických lahvových piv vyrobených v 28 pivovarech nacházejících se na území České republiky (vlastnická struktura nebyla zohledňována). Produkty byly testovány na konci doby minimální trvanlivosti. Koncentrace histaminu, fenyletylaminu a tryptaminu ve zkoumaných vzorcích byly zanedbatelné. Stejně tak obsahy polyaminů (sperminu a spermidinu) je možné hodnotit jako nízké. Zjištěná množství tyraminu, putrescinu a kadaverinu však byla významná, a to zejména u alkoholických piv. U téměř 20 % testovaných vzorků alkoholických piv se součet koncentrací námi testovaných biogenních aminů pohyboval nad 100 mgl-1, kterou je již možné považovat obzvláště u alkoholických nápojů za toxikologicky významnou. (cs)
Title
  • Study of biogenicamines and polyaminesoccurrence in beermanufactured in the Czech Republic (en)
  • Průzkum obsahu biogenních aminů a polyaminů ve vybraných pivech vyrobených na území České republiky
  • Průzkum obsahu biogenních aminů a polyaminů ve vybraných pivech vyrobených na území České republiky (cs)
skos:prefLabel
  • Study of biogenicamines and polyaminesoccurrence in beermanufactured in the Czech Republic (en)
  • Průzkum obsahu biogenních aminů a polyaminů ve vybraných pivech vyrobených na území České republiky
  • Průzkum obsahu biogenních aminů a polyaminů ve vybraných pivech vyrobených na území České republiky (cs)
skos:notation
  • RIV/70883521:28110/12:43868702!RIV13-MSM-28110___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GAP503/11/1417), S
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 163385
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28110/12:43868702
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • beer, biogenic amines (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4F3B716F897E]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výživa a potraviny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2012
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Buňka, František
  • Buňková, Leona
  • Kubáň, Vlastimil
  • Pachlová, Vendula
  • Matoulková, Dagmar
  • Drienovský, Viliam
  • Čechová, Markéta
  • Velichová, Helena
  • Budinsky, Pavel
issn
  • 1211-846X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28110
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software