About: Microbiological quality of smear-ripened cheeses     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Sýry zrající pod mazem jsou sýry s měkkou sýřeninou a omyvatelnou kůrkou, jejichž povrch se několikrát omývá mikrobiální kulturou. Mikroflóra těchto sýrů se skládá z žádoucích a nežádoucích mikroorganizmů, z nichž některé mohou být patogenní (Listeriamonocytogenes, Staphylococcus aureus, Escherichia coli). V této práci byla sledována mikrobiologická kvalita sýrů zrajících pod mazem dostupných na trhu v ČR. Bylo zjištěno, že všechny sledované vzorky vyhovují Nařízení Komise (ES) č. 2073/2005 ve znění pozdějších předpisů. U nevhodně skladovaných vzorků byly překročeny limity pro koliformní bakterie, čímž byl prokázán negativní vliv porušení chladícího řetězce na kvalitu sýrů.
  • Sýry zrající pod mazem jsou sýry s měkkou sýřeninou a omyvatelnou kůrkou, jejichž povrch se několikrát omývá mikrobiální kulturou. Mikroflóra těchto sýrů se skládá z žádoucích a nežádoucích mikroorganizmů, z nichž některé mohou být patogenní (Listeriamonocytogenes, Staphylococcus aureus, Escherichia coli). V této práci byla sledována mikrobiologická kvalita sýrů zrajících pod mazem dostupných na trhu v ČR. Bylo zjištěno, že všechny sledované vzorky vyhovují Nařízení Komise (ES) č. 2073/2005 ve znění pozdějších předpisů. U nevhodně skladovaných vzorků byly překročeny limity pro koliformní bakterie, čímž byl prokázán negativní vliv porušení chladícího řetězce na kvalitu sýrů. (cs)
  • Smear-ripenedcheesesarecheeses with softcurdand surface, whichiswashedmultiple times bymicrobialculture.Microfloraof these cheesesis composed ofdesirableand undesirablemicroorganisms,some of which maybe pathogenic(Listeriamonocytogenes, Staphylococcus aureus, Escherichia coli).In this work,the microbiologicalquality ofthesmear-ripenedcheesesavailable on the marketin the country was studied.It wasfound that allsamplesmeetCommission Regulation(EC) No 2073/2005. Thesamples which werestoredimproperlyexceededlimits forcoliformbacteria, which have been shown the cold chainbreachto have adverse effecton the qualityof cheese. (en)
Title
  • Microbiological quality of smear-ripened cheeses (en)
  • Mikrobiologická kvalita sýrů zrajících pod mazem
  • Mikrobiologická kvalita sýrů zrajících pod mazem (cs)
skos:prefLabel
  • Microbiological quality of smear-ripened cheeses (en)
  • Mikrobiologická kvalita sýrů zrajících pod mazem
  • Mikrobiologická kvalita sýrů zrajících pod mazem (cs)
skos:notation
  • RIV/70883521:28110/12:43868326!RIV13-MSM-28110___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 150498
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28110/12:43868326
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Listeriamonocytogenes, coliformbacteria, storage (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8716BAE8EE40]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Holko, Ivan
  • Doležalová, Magda
  • Stratilová Jermářová, Marcela
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28110
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software