Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Sýry zrající pod mazem jsou sýry s měkkou sýřeninou a omyvatelnou kůrkou, jejichž povrch se několikrát omývá mikrobiální kulturou. Mikroflóra těchto sýrů se skládá z žádoucích a nežádoucích mikroorganizmů, z nichž některé mohou být patogenní (Listeriamonocytogenes, Staphylococcus aureus, Escherichia coli). V této práci byla sledována mikrobiologická kvalita sýrů zrajících pod mazem dostupných na trhu v ČR. Bylo zjištěno, že všechny sledované vzorky vyhovují Nařízení Komise (ES) č. 2073/2005 ve znění pozdějších předpisů. U nevhodně skladovaných vzorků byly překročeny limity pro koliformní bakterie, čímž byl prokázán negativní vliv porušení chladícího řetězce na kvalitu sýrů.
- Sýry zrající pod mazem jsou sýry s měkkou sýřeninou a omyvatelnou kůrkou, jejichž povrch se několikrát omývá mikrobiální kulturou. Mikroflóra těchto sýrů se skládá z žádoucích a nežádoucích mikroorganizmů, z nichž některé mohou být patogenní (Listeriamonocytogenes, Staphylococcus aureus, Escherichia coli). V této práci byla sledována mikrobiologická kvalita sýrů zrajících pod mazem dostupných na trhu v ČR. Bylo zjištěno, že všechny sledované vzorky vyhovují Nařízení Komise (ES) č. 2073/2005 ve znění pozdějších předpisů. U nevhodně skladovaných vzorků byly překročeny limity pro koliformní bakterie, čímž byl prokázán negativní vliv porušení chladícího řetězce na kvalitu sýrů. (cs)
- Smear-ripenedcheesesarecheeses with softcurdand surface, whichiswashedmultiple times bymicrobialculture.Microfloraof these cheesesis composed ofdesirableand undesirablemicroorganisms,some of which maybe pathogenic(Listeriamonocytogenes, Staphylococcus aureus, Escherichia coli).In this work,the microbiologicalquality ofthesmear-ripenedcheesesavailable on the marketin the country was studied.It wasfound that allsamplesmeetCommission Regulation(EC) No 2073/2005. Thesamples which werestoredimproperlyexceededlimits forcoliformbacteria, which have been shown the cold chainbreachto have adverse effecton the qualityof cheese. (en)
|
Title
| - Microbiological quality of smear-ripened cheeses (en)
- Mikrobiologická kvalita sýrů zrajících pod mazem
- Mikrobiologická kvalita sýrů zrajících pod mazem (cs)
|
skos:prefLabel
| - Microbiological quality of smear-ripened cheeses (en)
- Mikrobiologická kvalita sýrů zrajících pod mazem
- Mikrobiologická kvalita sýrů zrajících pod mazem (cs)
|
skos:notation
| - RIV/70883521:28110/12:43868326!RIV13-MSM-28110___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/70883521:28110/12:43868326
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Listeriamonocytogenes, coliformbacteria, storage (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Holko, Ivan
- Doležalová, Magda
- Stratilová Jermářová, Marcela
|
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |