About: The effect of bread formula on evaluating rapid mix test     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo určit, jak rozdílná receptura ovlivňuje výsledky rychlého pekařského pokusu a s pomocí senzorické analýzy zjistit preference spotřebitele a případný prospěch a využití v pekárnách. Základní receptura po celou dobu pokusu sloužila jako standard a bylo vytvořeno 6 dalších pozměněných receptur. Měnilo se množství cukru, soli a droždí v rozsahu ±10 % ve srovnání se standardem. Nejvýraznější rozdíly byly pozorovány pro objem a tvar pečiva.
  • Cílem práce bylo určit, jak rozdílná receptura ovlivňuje výsledky rychlého pekařského pokusu a s pomocí senzorické analýzy zjistit preference spotřebitele a případný prospěch a využití v pekárnách. Základní receptura po celou dobu pokusu sloužila jako standard a bylo vytvořeno 6 dalších pozměněných receptur. Měnilo se množství cukru, soli a droždí v rozsahu ±10 % ve srovnání se standardem. Nejvýraznější rozdíly byly pozorovány pro objem a tvar pečiva. (cs)
  • The aim of this work was detect as different bread formulas influence results of rapid mix test and by the help of sensory analysis discover consumer preferences and possible benefit and use in bakery industry. Applied raw materials (ground wheat flour T 530, yeast, salt, oil, improver GKB-220) along with basic formula were taken from a bakery. The basic formula served as a standard. Other six formulas were then determined. In each formula, there was altered the rate of an appropriate raw material (yeast, salt and oil) in the range of ±10 % compared with the standard. Flour bread-making quality and yeast Engelke fermentation test were determined. The most evident differences among the samples appeared in the volume and shape. The results of sensory analysis showed that the samples with higher rate of altered raw materials were evaluated as the best. (en)
Title
  • The effect of bread formula on evaluating rapid mix test (en)
  • Vliv receptury běžného pečiva na vyhodnocení pekařského pokusu
  • Vliv receptury běžného pečiva na vyhodnocení pekařského pokusu (cs)
skos:prefLabel
  • The effect of bread formula on evaluating rapid mix test (en)
  • Vliv receptury běžného pečiva na vyhodnocení pekařského pokusu
  • Vliv receptury běžného pečiva na vyhodnocení pekařského pokusu (cs)
skos:notation
  • RIV/70883521:28110/11:43867240!RIV12-MSM-28110___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM7088352101)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • mimoriadne
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 239111
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28110/11:43867240
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Rapid mix test, sensory analysis, bread formula (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • SK - Slovenská republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [20F127C13F9E]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Potravinárstvo
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 5
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dvořáková, Petra
  • Kráčmar, Stanislav
  • Kučerová, Jindřiška
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1338-0230
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28110
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software