Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - A review is given over the field of molecular gastronomy and its relation to science and cooking. We begin with a brief history of the field of molecular gastronomy, the definition of the term itself, and the current controversy surrounding this term, then we highlight the distinction between science and cooking. In particular, we highlight the fact that the kitchen serves as an ideal place to foster interactions between scientists and chefs that lead to benefits for the general public in the form of novel and high-quality foods. On the one hand, it can facilitate the implementation of new ideas and recipes in restaurants. On the other hand, it challenges scientists to apply thein fundamental scientific understanding to the complexities of cooking, and it challenges them to expand the scientific understanding of many chemical and physical mechanisms. In addition, molecular gastronomy forms an ideal base to educate the general public about the basic principles of science and cooking and how they can b (en)
- Tato práce se týká oblasti molekulární gastronomie a jejího vztahu k vědě a vaření. Začíná stručnou historií oboru molekulární gastronomie, definicí samotného výrazu, aktuálními tématy tohoto pojmu a rozdíly mezi vědou a vařením. Zejména je zdůrazněna ta skutečnost, že kuchyň slouží jako ideální místo pro podporu interakce mezi vědci a kuchaři, to pak má výhody pro širokou veřejnost v podobě nových vysoce kvalitních potravin a pokrmů. Na jedné straně může usnadnit realizaci nových nápadů a receptů v restauracích, naproti tomu vědci mohou uplatňovat své základní vědecké znalosti o složitosti vaření a tím rozšiřovat vědecká chápání mnoha chemických a fyzikálních mechanismů. Kromě toho, molekulární gastronomie tvoří ideální základnu pro vzdělávání široké veřejnosti o základních zásadách vědy a vaření a to může být využito ke zvýšení povědomí o úloze potravin a výživy pro kvalitu života.
- Tato práce se týká oblasti molekulární gastronomie a jejího vztahu k vědě a vaření. Začíná stručnou historií oboru molekulární gastronomie, definicí samotného výrazu, aktuálními tématy tohoto pojmu a rozdíly mezi vědou a vařením. Zejména je zdůrazněna ta skutečnost, že kuchyň slouží jako ideální místo pro podporu interakce mezi vědci a kuchaři, to pak má výhody pro širokou veřejnost v podobě nových vysoce kvalitních potravin a pokrmů. Na jedné straně může usnadnit realizaci nových nápadů a receptů v restauracích, naproti tomu vědci mohou uplatňovat své základní vědecké znalosti o složitosti vaření a tím rozšiřovat vědecká chápání mnoha chemických a fyzikálních mechanismů. Kromě toho, molekulární gastronomie tvoří ideální základnu pro vzdělávání široké veřejnosti o základních zásadách vědy a vaření a to může být využito ke zvýšení povědomí o úloze potravin a výživy pro kvalitu života. (cs)
|
Title
| - Molekuly v gastronomii aneb molekulární gastronomie
- Molecules in the gastronomy - molecular gastronomy (en)
- Molekuly v gastronomii aneb molekulární gastronomie (cs)
|
skos:prefLabel
| - Molekuly v gastronomii aneb molekulární gastronomie
- Molecules in the gastronomy - molecular gastronomy (en)
- Molekuly v gastronomii aneb molekulární gastronomie (cs)
|
skos:notation
| - RIV/70883521:28110/10:63510062!RIV11-MSM-28110___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/70883521:28110/10:63510062
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Molecular gastronomy; Science-based cooking; Experimental cuisine (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Nové trendy v gastronomii, workshop 2010
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |