Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Vliv průběhu počasí na zastoupení bílkovinných frakcí v pšeničném zrnu byl sledován u 26 odrůd pšenice s rozdílnou pekárenskou kvalitou. Pšenice byla pěstována v letech 2004-2008 v Kroměříži, ČR. Průběh počasí průkazně ovlivnil obsah neredukovaných bílkovinných frakcí, které byly vyjádřeny jako Absolutní plocha SE-HPLC píků. Obsah HMW-GS byl pozitivně ovlivněn teplotou a srážkami v období od dubna do července. Nepodařilo se prokázat vliv průběhu počasí na obsah gliadinů. Albuminové a globulinové frakce, s výjimkou frakcí s nejnižší molekulovou hmotností, byly průkazně ovlivněny průběhem počasí.
- Vliv průběhu počasí na zastoupení bílkovinných frakcí v pšeničném zrnu byl sledován u 26 odrůd pšenice s rozdílnou pekárenskou kvalitou. Pšenice byla pěstována v letech 2004-2008 v Kroměříži, ČR. Průběh počasí průkazně ovlivnil obsah neredukovaných bílkovinných frakcí, které byly vyjádřeny jako Absolutní plocha SE-HPLC píků. Obsah HMW-GS byl pozitivně ovlivněn teplotou a srážkami v období od dubna do července. Nepodařilo se prokázat vliv průběhu počasí na obsah gliadinů. Albuminové a globulinové frakce, s výjimkou frakcí s nejnižší molekulovou hmotností, byly průkazně ovlivněny průběhem počasí. (cs)
- The effect of climatic conditions on bread-making quality of wheat grain was studied on 26 wheat cultivars of different bread-making quality cultivated in 2004-2008 in Kroměříž, Czech Republic. The climatic conditions affected the content of unreduced protein fractions, expressed as Absolute SE-HPLC Area of peaks. The content of HMW-GS was positively affected by temperature and precipitation in period from April to July. No significant effect of climatic conditions on gliadin content was found. All albumin and globulin fractions except of those of the lowest molecular weight were significantly influenced by climatic conditions (en)
|
Title
| - Vliv průběhu počasí na zastoupení bílkovinných frakcí v pšeničném zrnu
- Vliv průběhu počasí na zastoupení bílkovinných frakcí v pšeničném zrnu (cs)
- Effect of climatic conditions on bread-making quality of wheat grain (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv průběhu počasí na zastoupení bílkovinných frakcí v pšeničném zrnu
- Vliv průběhu počasí na zastoupení bílkovinných frakcí v pšeničném zrnu (cs)
- Effect of climatic conditions on bread-making quality of wheat grain (en)
|
skos:notation
| - RIV/70883521:28110/10:63510054!RIV11-MSM-28110___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/70883521:28110/10:63510054
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - wheat; bread making quality; HPLC (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník XXXVI. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin %22Ingrovy dny%22
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Burešová, Iva
- Pečivová, Pavlína
- Palík, Slavoj
- Sedláčková, Irena
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |