About: Vliv průběhu počasí na zastoupení bílkovinných frakcí v pšeničném zrnu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Vliv průběhu počasí na zastoupení bílkovinných frakcí v pšeničném zrnu byl sledován u 26 odrůd pšenice s rozdílnou pekárenskou kvalitou. Pšenice byla pěstována v letech 2004-2008 v Kroměříži, ČR. Průběh počasí průkazně ovlivnil obsah neredukovaných bílkovinných frakcí, které byly vyjádřeny jako Absolutní plocha SE-HPLC píků. Obsah HMW-GS byl pozitivně ovlivněn teplotou a srážkami v období od dubna do července. Nepodařilo se prokázat vliv průběhu počasí na obsah gliadinů. Albuminové a globulinové frakce, s výjimkou frakcí s nejnižší molekulovou hmotností, byly průkazně ovlivněny průběhem počasí.
  • Vliv průběhu počasí na zastoupení bílkovinných frakcí v pšeničném zrnu byl sledován u 26 odrůd pšenice s rozdílnou pekárenskou kvalitou. Pšenice byla pěstována v letech 2004-2008 v Kroměříži, ČR. Průběh počasí průkazně ovlivnil obsah neredukovaných bílkovinných frakcí, které byly vyjádřeny jako Absolutní plocha SE-HPLC píků. Obsah HMW-GS byl pozitivně ovlivněn teplotou a srážkami v období od dubna do července. Nepodařilo se prokázat vliv průběhu počasí na obsah gliadinů. Albuminové a globulinové frakce, s výjimkou frakcí s nejnižší molekulovou hmotností, byly průkazně ovlivněny průběhem počasí. (cs)
  • The effect of climatic conditions on bread-making quality of wheat grain was studied on 26 wheat cultivars of different bread-making quality cultivated in 2004-2008 in Kroměříž, Czech Republic. The climatic conditions affected the content of unreduced protein fractions, expressed as Absolute SE-HPLC Area of peaks. The content of HMW-GS was positively affected by temperature and precipitation in period from April to July. No significant effect of climatic conditions on gliadin content was found. All albumin and globulin fractions except of those of the lowest molecular weight were significantly influenced by climatic conditions (en)
Title
  • Vliv průběhu počasí na zastoupení bílkovinných frakcí v pšeničném zrnu
  • Vliv průběhu počasí na zastoupení bílkovinných frakcí v pšeničném zrnu (cs)
  • Effect of climatic conditions on bread-making quality of wheat grain (en)
skos:prefLabel
  • Vliv průběhu počasí na zastoupení bílkovinných frakcí v pšeničném zrnu
  • Vliv průběhu počasí na zastoupení bílkovinných frakcí v pšeničném zrnu (cs)
  • Effect of climatic conditions on bread-making quality of wheat grain (en)
skos:notation
  • RIV/70883521:28110/10:63510054!RIV11-MSM-28110___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 296301
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28110/10:63510054
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • wheat; bread making quality; HPLC (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9DCF00F4114A]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník XXXVI. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin %22Ingrovy dny%22
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Burešová, Iva
  • Pečivová, Pavlína
  • Palík, Slavoj
  • Sedláčková, Irena
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-384-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28110
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 118 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software