About: Hotové pokrmy v lidské výživě     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The consumption of ready meal has risen in recent years. The reason is lifestyle changes of inhabitants who have less time for cooking meals at home. The causes are firstly time pressure brought about by job- and leisure-related activities or lack of abilities and experience with preparing meals at home. There are available chill, frozen and sterilized ready meals in retail. All of these meals should have nutrition value comparable with meals preparing at home. Therefore it is necessary to keep storage conditions too, so that there were no losses of important nutritive factors. (en)
  • Spotřeba hotových pokrmů v posledních letech stoupá. Důvodem jsou změny životního stylu obyvatel, kteří mají stále méně času na přípravu pokrmů v domácnostech. Příčinami jsou především časová a pracovní vytíženost jak mužů tak i žen, nebo málo zkušeností s přípravou pokrmů. Na trhu jsou dostupné hotové pokrmy mražené, chlazené a sterilované. Všechny tyto pokrmy by měly svoji nutriční hodnotou odpovídat doma připraveným jídlům, a proto je důležité dodržovat mimo jiné podmínky skladování, aby nedocházelo ke ztrátám významných nutričních faktorů.
  • Spotřeba hotových pokrmů v posledních letech stoupá. Důvodem jsou změny životního stylu obyvatel, kteří mají stále méně času na přípravu pokrmů v domácnostech. Příčinami jsou především časová a pracovní vytíženost jak mužů tak i žen, nebo málo zkušeností s přípravou pokrmů. Na trhu jsou dostupné hotové pokrmy mražené, chlazené a sterilované. Všechny tyto pokrmy by měly svoji nutriční hodnotou odpovídat doma připraveným jídlům, a proto je důležité dodržovat mimo jiné podmínky skladování, aby nedocházelo ke ztrátám významných nutričních faktorů. (cs)
Title
  • Hotové pokrmy v lidské výživě
  • Home meal replacements in human nutrition (en)
  • Hotové pokrmy v lidské výživě (cs)
skos:prefLabel
  • Hotové pokrmy v lidské výživě
  • Home meal replacements in human nutrition (en)
  • Hotové pokrmy v lidské výživě (cs)
skos:notation
  • RIV/70883521:28110/10:63509388!RIV11-MSM-28110___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, Z(MSM7088352101)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 262145
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28110/10:63509388
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • life style; nutrition; meals ready to eat; nutritive value (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [AFEE1F2E2EB3]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Kroměříž
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Zlín
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Nové trendy v gastronomii - Workshop
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hrabě, Jan
  • Družbíková, Helena
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7318-944-0
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28110
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software