Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Práce se zabývá fyziologickým účinkem biogenních aminů na lidský organizmus a jejich významem v potravinách. Stručně pojednává o chemické charakteristice, struktuře a rozdělení biogenních aminů. Zaměřuje se zejména na fyziologický účinek nejdůležitějších biogenních aminů (polyaminů, ketacholaminů, histaminu, tyraminu, β-fenyletylaminu, atd.) na lidský organizmus. V práci jsou dále popsány toxické účinky biogenních aminů, jejich výskyt a vznik v potravinách. V neposlední řadě se práce zabývá odbouráváním biogenních aminů, platnou legislativou a prevencí jejich vzniku.
- Práce se zabývá fyziologickým účinkem biogenních aminů na lidský organizmus a jejich významem v potravinách. Stručně pojednává o chemické charakteristice, struktuře a rozdělení biogenních aminů. Zaměřuje se zejména na fyziologický účinek nejdůležitějších biogenních aminů (polyaminů, ketacholaminů, histaminu, tyraminu, β-fenyletylaminu, atd.) na lidský organizmus. V práci jsou dále popsány toxické účinky biogenních aminů, jejich výskyt a vznik v potravinách. V neposlední řadě se práce zabývá odbouráváním biogenních aminů, platnou legislativou a prevencí jejich vzniku. (cs)
- The study is focused on physiological effects of biogenic amines on human organism and their importance in food. It deals with chemical characterization, structure and division of biogenic amines. Particularly, it is attended to physiological impact of the most important biogenic amines (polyamines, catecholamines, histamine, tyramine, β-phenylethylamine, etc.) on human body. Furthermore, the work describes toxic effects of biogenic amines, their occurrence and origin in food. Last but not least, study is engaged in biogenic amine degradation, valid legislation and biogenic amine formation prevention. (en)
|
Title
| - Fyziologický účinek biogenních aminů na lidský organizmus a jejich význam v potravinách
- Physiological effects of biogenic amines on human organism and their importance in food (en)
- Fyziologický účinek biogenních aminů na lidský organizmus a jejich význam v potravinách (cs)
|
skos:prefLabel
| - Fyziologický účinek biogenních aminů na lidský organizmus a jejich význam v potravinách
- Physiological effects of biogenic amines on human organism and their importance in food (en)
- Fyziologický účinek biogenních aminů na lidský organizmus a jejich význam v potravinách (cs)
|
skos:notation
| - RIV/70883521:28110/10:63509383!RIV11-MSM-28110___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/70883521:28110/10:63509383
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - biogenic amines; physiological effects; importance in food; toxic effects; polyamines; catecholamines; histamine; tyramine (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník recenzovaných příspěvků z V. Setkání středoškolských učitelů biologie Zlínského regionu
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |