About: Změny aminokyselinového složení sterilovaných tavených sýrů v průběhu skladování     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Tato práce se zabývá obsahem aminokyselin ve sterilovaných tavených sýrech skladovaných po dobu dvou let při třech teplotách reprezentujících chladírenskou (6 ? 2 °C), pokojovou (23 ? 2 °C) a zátěžovou (40 ? 2 °C) teplotu. V průběhu skladování došlo u většiny aminokyselin pouze k nevýrazným změnám. Celkové množství aminokyselin se v průběhu skladování snížilo, největší pokles byl zaznamenán u sterilovaných tavených sýrů skladovaných při nejvyšší teplotě. Úbytek aminokyselin koresponduje s nárůstem amoniaku ve sterilovaných tavených sýrech, a to zejména během skladování v termostatu.
  • Tato práce se zabývá obsahem aminokyselin ve sterilovaných tavených sýrech skladovaných po dobu dvou let při třech teplotách reprezentujících chladírenskou (6 ? 2 °C), pokojovou (23 ? 2 °C) a zátěžovou (40 ? 2 °C) teplotu. V průběhu skladování došlo u většiny aminokyselin pouze k nevýrazným změnám. Celkové množství aminokyselin se v průběhu skladování snížilo, největší pokles byl zaznamenán u sterilovaných tavených sýrů skladovaných při nejvyšší teplotě. Úbytek aminokyselin koresponduje s nárůstem amoniaku ve sterilovaných tavených sýrech, a to zejména během skladování v termostatu. (cs)
  • Present work deals with the amino acid content of sterilized processed cheese stored for a two-year period at three different temperatures representing chill (6 ? 2 °C), room (23 ? 2 °C) and stress (40 ? 2 °C) temperature. There were observed relatively insignificant amino acid changes during the storage. Total amino acid amount decreased during the storage; the greatest loss was examined in sterilized processed cheese stored at the highest temperature. The amino acid content decline corresponds with ammonia amount rise, especially in the case of thermostat storage. (en)
Title
  • Změny aminokyselinového složení sterilovaných tavených sýrů v průběhu skladování
  • Změny aminokyselinového složení sterilovaných tavených sýrů v průběhu skladování (cs)
  • The changes in amino acid composition of sterilized processed cheese during storage (en)
skos:prefLabel
  • Změny aminokyselinového složení sterilovaných tavených sýrů v průběhu skladování
  • Změny aminokyselinového složení sterilovaných tavených sýrů v průběhu skladování (cs)
  • The changes in amino acid composition of sterilized processed cheese during storage (en)
skos:notation
  • RIV/70883521:28110/08:63507275!RIV09-MSM-28110___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM7088352101)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 407044
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28110/08:63507275
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sterilized processed cheese; amino acids; temperature and duration of storage; ammonia (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C108B0A3B3FD]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Zlín
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Zlín
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Proteiny 2008 Sborník příspěvků V. ročníku mezinárodní konference
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Buňka, František
  • Buňková, Leona
  • Hrabě, Jan
  • Lazárková, Zuzana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7318-706-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28110
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software