About: Natural polymers based coating applied on hardened fats as an oxidative barrier     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Příspěvek se zabývá využitím roztoku škrobo-proteinového hydrolysátu amarantové mouky ke tvorbě ochranných povlaků na ztužené tuky. Nejprve jsme testovali možnosti tvorby povlaku a jeho adhesi na ztužený pokrmový tuk. Výsledky sensorické analýsy jsou tabelárně zpracovány a doplněny fotografiemi. Dále jsme posuzovali funkční vlastnosti povlaku ? bariérové vlastnosti vůči kyslíku. Kvantitativní analýsa spočívala v měření peroxidového čísla (PČ) vzorků másla s povlaky v závislosti na době skladování a srovnání hodnoty PČ s referenčními vzorky (bez povlaku) a se vzorky skladovanými v původním obalu. (cs)
  • Presented work tested how amaranth flour starch-based hydrolysate coating solution adhered to the butter samples. The results expressed by sensory analysis are shown in the table and on the figure. Secondly, we analysed the functionality of the coating as a barrier to oxygen. The analysis consisted in measuring of peroxide values in dependence on storage time on tested samples (with coatings), on reference samples (without coating) and on samples stored in the original wrapping of the butter.
  • Presented work tested how amaranth flour starch-based hydrolysate coating solution adhered to the butter samples. The results expressed by sensory analysis are shown in the table and on the figure. Secondly, we analysed the functionality of the coating as a barrier to oxygen. The analysis consisted in measuring of peroxide values in dependence on storage time on tested samples (with coatings), on reference samples (without coating) and on samples stored in the original wrapping of the butter. (en)
Title
  • Natural polymers based coating applied on hardened fats as an oxidative barrier
  • Povlaky z přírodních polymerů jako oxidační bariéra na ztužené tuky (cs)
  • Natural polymers based coating applied on hardened fats as an oxidative barrier (en)
skos:prefLabel
  • Natural polymers based coating applied on hardened fats as an oxidative barrier
  • Povlaky z přírodních polymerů jako oxidační bariéra na ztužené tuky (cs)
  • Natural polymers based coating applied on hardened fats as an oxidative barrier (en)
skos:notation
  • RIV/70883521:28110/08:63507263!RIV09-MSM-28110___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM7088352102)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 381805
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28110/08:63507263
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • hardened fat; barrier properties; coating; sensory characteristics (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [85C717B2B4AE]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • CHISA 2008
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Janáčová, Dagmar
  • Kolomazník, Karel
  • Mokrejš, Pavel
  • Vašek, Vladimír
  • Langmaier, Ferdinand
  • Mládek, Milan
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Český svaz vědeckotechnologických společností
https://schema.org/isbn
  • 978-80-02-02052-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28110
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software