About: Obsah biogenní aminu ve víně Frankovka rose v závislosti na cukernatosti moštu.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem této práce bylo zjistit obsah vybraných biogenních aminů (histamin, putrescin, kadaverin, spermidin a spermin) ve vzorcích rosé vín odrůdy Frankovka v závislosti na obsahu cukru moštu (19°, 21°, 25°ČNM). Partie vín nebyly upravovány čiřením ani zakvášeny čistými vinnými kulturami. Vzhledem k pravidelnému síření se nepředpokládala iniciace malolaktické fermentace. Vzorky byly skladovány při teplotě 3?1°C a odebírány po šesti měsících zrání. BA byly separovány iontově výměnnou chromatografií (AAA400, Ingos Ltd., Česká republika, iontoměnič OSTION LG ANB) a detekovány ninhydrinovou detekcí. Eluce probíhala při teplotě 60°C za použití systému dvou sodno-draselných pufrů. Detekční limit BA se pohyboval v rozmezí 1 ? 5 mgl-1. Ve všech vzorcích byly zjištěny putrescin a spermidin. Spermin byl detekován ve vzorcích o cukernatosti 19° a 21°ČNM. Histamin byl zjištěn pouze ve vzorku vína s cukernatostí 21° ČNM a to v množství 1,01? 0,02 mgl-1. Kadaverin nebyl zjištěn v žádném ze zkoumaných vzorků. Ze zj
  • Cílem této práce bylo zjistit obsah vybraných biogenních aminů (histamin, putrescin, kadaverin, spermidin a spermin) ve vzorcích rosé vín odrůdy Frankovka v závislosti na obsahu cukru moštu (19°, 21°, 25°ČNM). Partie vín nebyly upravovány čiřením ani zakvášeny čistými vinnými kulturami. Vzhledem k pravidelnému síření se nepředpokládala iniciace malolaktické fermentace. Vzorky byly skladovány při teplotě 3?1°C a odebírány po šesti měsících zrání. BA byly separovány iontově výměnnou chromatografií (AAA400, Ingos Ltd., Česká republika, iontoměnič OSTION LG ANB) a detekovány ninhydrinovou detekcí. Eluce probíhala při teplotě 60°C za použití systému dvou sodno-draselných pufrů. Detekční limit BA se pohyboval v rozmezí 1 ? 5 mgl-1. Ve všech vzorcích byly zjištěny putrescin a spermidin. Spermin byl detekován ve vzorcích o cukernatosti 19° a 21°ČNM. Histamin byl zjištěn pouze ve vzorku vína s cukernatostí 21° ČNM a to v množství 1,01? 0,02 mgl-1. Kadaverin nebyl zjištěn v žádném ze zkoumaných vzorků. Ze zj (cs)
  • A target of our trials was to monitor the effect of sugar on the amount of biogenic amine in wine Frankovka. There were found putrescin and spermidin in all samples. Spermidin was detected in samples with sugar content 19° a 21°ČNM. Histamin was found only in samples with sugar content 21° ČNM. Kadaverin was not found in any samples. (en)
Title
  • Obsah biogenní aminu ve víně Frankovka rose v závislosti na cukernatosti moštu.
  • Obsah biogenní aminu ve víně Frankovka rose v závislosti na cukernatosti moštu. (cs)
  • Effect of sugar content on amount of biogenic amine in Frankovka rose wine (en)
skos:prefLabel
  • Obsah biogenní aminu ve víně Frankovka rose v závislosti na cukernatosti moštu.
  • Obsah biogenní aminu ve víně Frankovka rose v závislosti na cukernatosti moštu. (cs)
  • Effect of sugar content on amount of biogenic amine in Frankovka rose wine (en)
skos:notation
  • RIV/70883521:28110/08:63507261!RIV09-MSM-28110___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM7088352101)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 383936
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28110/08:63507261
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sugar; wine; biogenic amine (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [460507CE881F]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha, Česká republika
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků. Sympozium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Buňka, František
  • Černá, Monika
  • Otřísal, Petr
  • Stávek, Jiří
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářský
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28110
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software