Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem této práce bylo zjistit obsah vybraných biogenních aminů (histamin, putrescin, kadaverin, spermidin a spermin) ve vzorcích rosé vín odrůdy Frankovka v závislosti na obsahu cukru moštu (19°, 21°, 25°ČNM). Partie vín nebyly upravovány čiřením ani zakvášeny čistými vinnými kulturami. Vzhledem k pravidelnému síření se nepředpokládala iniciace malolaktické fermentace. Vzorky byly skladovány při teplotě 3?1°C a odebírány po šesti měsících zrání. BA byly separovány iontově výměnnou chromatografií (AAA400, Ingos Ltd., Česká republika, iontoměnič OSTION LG ANB) a detekovány ninhydrinovou detekcí. Eluce probíhala při teplotě 60°C za použití systému dvou sodno-draselných pufrů. Detekční limit BA se pohyboval v rozmezí 1 ? 5 mgl-1. Ve všech vzorcích byly zjištěny putrescin a spermidin. Spermin byl detekován ve vzorcích o cukernatosti 19° a 21°ČNM. Histamin byl zjištěn pouze ve vzorku vína s cukernatostí 21° ČNM a to v množství 1,01? 0,02 mgl-1. Kadaverin nebyl zjištěn v žádném ze zkoumaných vzorků. Ze zj
- Cílem této práce bylo zjistit obsah vybraných biogenních aminů (histamin, putrescin, kadaverin, spermidin a spermin) ve vzorcích rosé vín odrůdy Frankovka v závislosti na obsahu cukru moštu (19°, 21°, 25°ČNM). Partie vín nebyly upravovány čiřením ani zakvášeny čistými vinnými kulturami. Vzhledem k pravidelnému síření se nepředpokládala iniciace malolaktické fermentace. Vzorky byly skladovány při teplotě 3?1°C a odebírány po šesti měsících zrání. BA byly separovány iontově výměnnou chromatografií (AAA400, Ingos Ltd., Česká republika, iontoměnič OSTION LG ANB) a detekovány ninhydrinovou detekcí. Eluce probíhala při teplotě 60°C za použití systému dvou sodno-draselných pufrů. Detekční limit BA se pohyboval v rozmezí 1 ? 5 mgl-1. Ve všech vzorcích byly zjištěny putrescin a spermidin. Spermin byl detekován ve vzorcích o cukernatosti 19° a 21°ČNM. Histamin byl zjištěn pouze ve vzorku vína s cukernatostí 21° ČNM a to v množství 1,01? 0,02 mgl-1. Kadaverin nebyl zjištěn v žádném ze zkoumaných vzorků. Ze zj (cs)
- A target of our trials was to monitor the effect of sugar on the amount of biogenic amine in wine Frankovka. There were found putrescin and spermidin in all samples. Spermidin was detected in samples with sugar content 19° a 21°ČNM. Histamin was found only in samples with sugar content 21° ČNM. Kadaverin was not found in any samples. (en)
|
Title
| - Obsah biogenní aminu ve víně Frankovka rose v závislosti na cukernatosti moštu.
- Obsah biogenní aminu ve víně Frankovka rose v závislosti na cukernatosti moštu. (cs)
- Effect of sugar content on amount of biogenic amine in Frankovka rose wine (en)
|
skos:prefLabel
| - Obsah biogenní aminu ve víně Frankovka rose v závislosti na cukernatosti moštu.
- Obsah biogenní aminu ve víně Frankovka rose v závislosti na cukernatosti moštu. (cs)
- Effect of sugar content on amount of biogenic amine in Frankovka rose wine (en)
|
skos:notation
| - RIV/70883521:28110/08:63507261!RIV09-MSM-28110___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/70883521:28110/08:63507261
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - sugar; wine; biogenic amine (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků. Sympozium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Buňka, František
- Černá, Monika
- Otřísal, Petr
- Stávek, Jiří
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav potravinářský
|
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |