Qualitative and quantitative content of amino acids in gelatin different types and sources. For measure was used AAA 400. (en)
Pomocí středotlaké kapalinové chromatografie s ionexovou kolonou, ninhydrinovou derivatizací a fotometrickou detekcí bylo sledováno aminokyselinové složení u různých typů želatin s cílem zjistit, zda původ kolagenních surovin a způsob jejich zpracování ovlivňuje kvalitativní složení a kvantitativní zastoupení aminokyselin u finálního produktu ? komerčního želatinového preparátu. Získané výsledky byly statisticky vyhodnoceny a na jejich základě byly formulovány závěry.
Pomocí středotlaké kapalinové chromatografie s ionexovou kolonou, ninhydrinovou derivatizací a fotometrickou detekcí bylo sledováno aminokyselinové složení u různých typů želatin s cílem zjistit, zda původ kolagenních surovin a způsob jejich zpracování ovlivňuje kvalitativní složení a kvantitativní zastoupení aminokyselin u finálního produktu ? komerčního želatinového preparátu. Získané výsledky byly statisticky vyhodnoceny a na jejich základě byly formulovány závěry. (cs)