About: MATHEMATICAL DESCRIPTION OF SALT TRANSPORT IN CHEESE     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • A mathematical description of salt transport is presented. The modelling concept is based on a single-dimensional and single-component diffusion of salt in cheese. The theoretical computations and considerations are presented in the form of a graphical illustration of particular processes of cheese salt transport. The effective diffusion coefficient for salt transport in cheeses is determined using experimental data and limit relationships describing the migration of salt inside a cheese body. (en)
  • Sůl v sýru se podílí na jeho charakteristické chuti, zvyšuje stravitelnost výrobku, zpevňuje povrch a zlepšuje strukturu sýrového těsta. Z technologického pohledu sůl ovlivňuje zrání sýrů, neboť reguluje biotechnologické a mikrobiální procesy během zrání. Působí na aktivitu enzymů, na strukturu některých substrátů, částečně stimuluje proteolytické a lipolytické pochody, které jsou nutné pro správné zrání sýru. Popis solení má i značný ekonomický význam. Způsob solení ovlivňuje obsah syrovátky a následně obsah sušiny v sýru. Matematicky se tento úsek technologie výroby popisuje kvantitativními modely.
Title
  • MATHEMATICAL DESCRIPTION OF SALT TRANSPORT IN CHEESE (en)
  • MATEMATICKÉ VYJÁDŘENÍ TRANSPORTU SOLI V SÝRU
  • MATEMATICKÉ VYJÁDŘENÍ TRANSPORTU SOLI V SÝRU (cs)
skos:prefLabel
  • MATHEMATICAL DESCRIPTION OF SALT TRANSPORT IN CHEESE (en)
  • MATEMATICKÉ VYJÁDŘENÍ TRANSPORTU SOLI V SÝRU
  • MATEMATICKÉ VYJÁDŘENÍ TRANSPORTU SOLI V SÝRU (cs)
skos:notation
  • RIV/70883521:28110/03:63501832!RIV/2004/MSM/281104/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 181-185
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 265200014)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 614434
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/70883521:28110/03:63501832
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cheese, biotechnology and microbial processes, ageing, enzyme, whey, dry matter in cheese. quantitative description, simulation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8E1A2AFFD918]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • VŠCHT Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mléko a sýry 2003
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Janáčová, Dagmar
  • Kolomazník, Karel
  • Langmaier, Ferdinand
  • Mládek, Milan
  • Sáha, Lubomír
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká společnost chemická
https://schema.org/isbn
  • 80-86238-31-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 28110
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software