About: METODIKA PRO SLEDOVÁNÍ INDIKÁTORŮ EFEKTIVITY MANAGEMENTU MIKROREGIONŮ - Podtitul: Benchmarking venkova     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The main objective of the methodology is to describe, configure and initiate the usage of the established systems of monitoring and evaluation of micro-regions in the Czech Rep.. The tools described in the methodology will help to streamline the management activities of micro-regions to improve their functioning and development in the rural areas. The sub-objectives of the methodology are: To characterize the system of evaluation of activities in micro-regions and LAGs through the established set of efficiency indicators and additional indicators. To offer a practical application of the established online system %22E-Homer.cz%22 for evaluation and monitoring of activities in micro-regions and LAGs. Reasons for choosing the evaluation system: The basis for application of the Rural Benchmarking system is monitoring and evaluation of the set of indicators of micro-region management efficiency, which allows evaluation of the activities, effects and benefits of micro-region development through the chosen indicators that are interlinked in mutual relations. The collected data allow a comparison of micro-regions through the defined variables and can indicate the strengths and weaknesses of the compared subjects. The system of Rural Benchmarking divides the indicators into 3 levels: a) Descriptive indicators allowing filtering differently sized and structured micro-regions. Simultaneously, these descriptive indicators characterize individual indicators in the chosen areas. b) Management indicators that characterize micro-regions in the selected – mainly economic – aspects of their functioning. c) Additional indicators which are included in the system in the form of methodological sheets. They allow monitoring of the effects of management activities on the development of a particular territory. These indicators are a guide - self-evaluation formulas. The methodology is developed for practical usage. (en)
  • Hlavním cílem metodiky je popsat, nastavit a iniciovat využívání vytvořených systémů hodnocení a monitoringu mikroregionů v České republice. Nástroje popsané v metodice přispějí k zefektivnění činností managementu svazků obcí a MAS s dopadem na zkvalitnění jejich fungování a rozvoje v rámci venkovského prostoru. Dílčí cíle metodiky jsou následující: Charakterizovat systém vyhodnocování činností mikroregionů a MAS prostřednictvím vytvořené sady indikátorů efektivity a doplňkových indikátorů. Nabídnout praktickou aplikaci vytvořeného elektronického systému “E-Homer.cz” pro hodnocení a monitoring činností mikroregionů a MAS. Důvody volby hodnoticícho systému: Základem aplikace systému Bencharkingu venkova je monitoring a hodnocení vytvořené sady indikátorů efektivity managementu mikroregionů, které umožňuje hodnocení činností, efektů a přínosů rozvoje mikroregionů prostřednictvím vybraných ukazatelů (indikátorů), které jsou provázány ve vzájemných vazbách. Shromážděná data umožňují srovnání mikroregionů prostřednictvím definovaných proměných a umožňuje signalizovat silné a slabé stránky srovnávaných subjektů. Systém Benchmarkingu venkova rozděluje indikátory do 3 úrovní: a) Popisné indikátory, které umožňují filtrovat různě velikostně a strukturálně odlišné mikroregiony. Zároveň se jedná o popisné ukazatele, které charakterizují jednotlivé indikátory ve vybraných oblastech. b) Managementové indikátory, které charakterizují mikroregiony ve vybraných převážně ekonomických aspektech jejich fungování. c) Doplňkové indikátory, které jsou zařazeny do systému formou metodických listů, umožňují vytvářet a sledovat dopady činností managementu na rozvoje daného území. Metodika je vytvořena pro praktické využití na mikroregionální úrovni, ale i pro zástupce krajských úřadů a ministerstev – především Ministerstva pro místní rozvoj . Doporučení, které jsou zde popsána, přináší metodickou základnu pro přenos nejlepší praxe.
  • Hlavním cílem metodiky je popsat, nastavit a iniciovat využívání vytvořených systémů hodnocení a monitoringu mikroregionů v České republice. Nástroje popsané v metodice přispějí k zefektivnění činností managementu svazků obcí a MAS s dopadem na zkvalitnění jejich fungování a rozvoje v rámci venkovského prostoru. Dílčí cíle metodiky jsou následující: Charakterizovat systém vyhodnocování činností mikroregionů a MAS prostřednictvím vytvořené sady indikátorů efektivity a doplňkových indikátorů. Nabídnout praktickou aplikaci vytvořeného elektronického systému “E-Homer.cz” pro hodnocení a monitoring činností mikroregionů a MAS. Důvody volby hodnoticícho systému: Základem aplikace systému Bencharkingu venkova je monitoring a hodnocení vytvořené sady indikátorů efektivity managementu mikroregionů, které umožňuje hodnocení činností, efektů a přínosů rozvoje mikroregionů prostřednictvím vybraných ukazatelů (indikátorů), které jsou provázány ve vzájemných vazbách. Shromážděná data umožňují srovnání mikroregionů prostřednictvím definovaných proměných a umožňuje signalizovat silné a slabé stránky srovnávaných subjektů. Systém Benchmarkingu venkova rozděluje indikátory do 3 úrovní: a) Popisné indikátory, které umožňují filtrovat různě velikostně a strukturálně odlišné mikroregiony. Zároveň se jedná o popisné ukazatele, které charakterizují jednotlivé indikátory ve vybraných oblastech. b) Managementové indikátory, které charakterizují mikroregiony ve vybraných převážně ekonomických aspektech jejich fungování. c) Doplňkové indikátory, které jsou zařazeny do systému formou metodických listů, umožňují vytvářet a sledovat dopady činností managementu na rozvoje daného území. Metodika je vytvořena pro praktické využití na mikroregionální úrovni, ale i pro zástupce krajských úřadů a ministerstev – především Ministerstva pro místní rozvoj . Doporučení, které jsou zde popsána, přináší metodickou základnu pro přenos nejlepší praxe. (cs)
Title
  • METODIKA PRO SLEDOVÁNÍ INDIKÁTORŮ EFEKTIVITY MANAGEMENTU MIKROREGIONŮ - Podtitul: Benchmarking venkova
  • METODIKA PRO SLEDOVÁNÍ INDIKÁTORŮ EFEKTIVITY MANAGEMENTU MIKROREGIONŮ - Podtitul: Benchmarking venkova (cs)
  • METHODOLOGY FOR MONITORING OF THE INDICATORS OF THE MANAGEMENT EFFICIENCY IN THE MICRO-REGIONS - Subtitle: Rural benchmarking (en)
skos:prefLabel
  • METODIKA PRO SLEDOVÁNÍ INDIKÁTORŮ EFEKTIVITY MANAGEMENTU MIKROREGIONŮ - Podtitul: Benchmarking venkova
  • METODIKA PRO SLEDOVÁNÍ INDIKÁTORŮ EFEKTIVITY MANAGEMENTU MIKROREGIONŮ - Podtitul: Benchmarking venkova (cs)
  • METHODOLOGY FOR MONITORING OF THE INDICATORS OF THE MANAGEMENT EFFICIENCY IN THE MICRO-REGIONS - Subtitle: Rural benchmarking (en)
skos:notation
  • RIV/69604401:_____/11:#0000024!RIV12-MMR-69604401
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(WD-29-07-1)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ústav územního rozvoje Česká republika, Jakubské náměstí 3, 658 34 Brno, IČ: 60556552
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Předpokládané ekonomické přínosy a další přínosy pro uživatele jsou stanoveny na min. 10.000 Kč/rok. Ekonomické přínosy jsou stanoveny na základě předpokládaných snížení nákladů na nákup služeb pro zajištění externího hodnocení a monitoringu činností mikroregionů a MAS.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 211967
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/69604401:_____/11:#0000024
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Benchmarking venkova
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Monitoring; Evaluation; Micro-regions; Efficiency; Management; Indicators; Web-based system; Local action groups; Benchmarking (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [036AEBB31AC1]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Česká republika - mikroregiony a MAS
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • 12-ÚÚR-176-2012/01-WD-29-07-1
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Novák, Josef
  • Marek, Ondřej
  • Kupčíková, Leona
  • Šafářová, Barbora
  • Škrabal, Ivo
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 89 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software