About: V Macurových botách. Výběr příspěvků ze studentské literárněvědné konference 2002-2009     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Hrdina proslulého Lodgeova univerzitního románu Morris Zapp tvrdí, že konference jsou tu proto, aby udržovaly akademický provoz a poskytovaly příležitost k zábavným setkáním. Otevřené společenství začínajících bohemistů a slovakistů z Čech, Slovenska, Polska a dalších zemí už od roku 2002 toto stanovisko na setkáních konaných v pražském Ústavu pro českou literaturu AV ČR pravidelně prověřuje. Dospělo mezitím k závěru, že konferenční jednání jsou neméně užitečnou příležitostí zamyslet se například ve srovnávací perspektivě nad obrazem společných dějin Čechů a Slováků v literatuře, nad vývojem žánrů, nad možnostmi, jež literatura poskytuje k zachycení naší zkušenosti času a prostoru, nebo nad tím, jakou inspiraci nabízí literárněvědnému bádání i dalším disciplinám dílo a osobnost Vladimíra Macury. K jeho sémiotickým pracím i lidskému odkazu se sborník vybraných studentských prací z let 2002–2009 přihlašuje i svým titulem.
  • Hrdina proslulého Lodgeova univerzitního románu Morris Zapp tvrdí, že konference jsou tu proto, aby udržovaly akademický provoz a poskytovaly příležitost k zábavným setkáním. Otevřené společenství začínajících bohemistů a slovakistů z Čech, Slovenska, Polska a dalších zemí už od roku 2002 toto stanovisko na setkáních konaných v pražském Ústavu pro českou literaturu AV ČR pravidelně prověřuje. Dospělo mezitím k závěru, že konferenční jednání jsou neméně užitečnou příležitostí zamyslet se například ve srovnávací perspektivě nad obrazem společných dějin Čechů a Slováků v literatuře, nad vývojem žánrů, nad možnostmi, jež literatura poskytuje k zachycení naší zkušenosti času a prostoru, nebo nad tím, jakou inspiraci nabízí literárněvědnému bádání i dalším disciplinám dílo a osobnost Vladimíra Macury. K jeho sémiotickým pracím i lidskému odkazu se sborník vybraných studentských prací z let 2002–2009 přihlašuje i svým titulem. (cs)
  • The protagonist of Lodge’s famous university novel Morris Zapp claims that conferences are meant to keep the academic discourse running and to provide occasions for enjoyable meetings. The open community of junior scholars in Czech and Slovak studies from Bohemia, Slovakia, Poland, and other countries have been putting this claim on test since 2002 during annual student’s conferences held at the ICL of ASCR. They have found out that such conferences provide us also with an occasion to compare the literary image of common history of Czechs and Slovaks, to inquire into the development of genres, to ponder on the potential of literature to represent our experience of time and space, or to take up the incentives suggested to literary criticism and other disciplines by the work and personality of Vladimír Macura. The title of the current volume, which includes a selection of students’ contributions of 2002-2009, is intended to remember his semiotic work as well as his human legacy. (en)
Title
  • V Macurových botách. Výběr příspěvků ze studentské literárněvědné konference 2002-2009
  • V Macurových botách. Výběr příspěvků ze studentské literárněvědné konference 2002-2009 (cs)
  • In Macura’s shoes. Selected papers of the Student literary conference 2002-2009 (en)
skos:prefLabel
  • V Macurových botách. Výběr příspěvků ze studentské literárněvědné konference 2002-2009
  • V Macurových botách. Výběr příspěvků ze studentské literárněvědné konference 2002-2009 (cs)
  • In Macura’s shoes. Selected papers of the Student literary conference 2002-2009 (en)
skos:notation
  • RIV/68378068:_____/09:00356922!RIV11-GA0-68378068
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GD405/09/H003), Z(AV0Z90560517), Z(AV0Z9056905)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 348301
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/68378068:_____/09:00356922
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • student conferences; literary studies; Macura, Vladimír; Institute of Czech literature of ASCR (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [81AFA9F4189C]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Jedličková, Alice
  • Fedrová, Stanislava
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 80 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software