About: Doktorské studium: reflektování průběhu studia – cestování ve vědě – odpovědné bádání     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Akademické prostředí se proměňuje. Otevírá se novým způsobům organizace vědecké práce, financování a vědecké spolupráce. Studující doktorských programů jsou zapojováni do výuky i výzkumu. Toto zapojení představuje nejen příležitost seznámit se s akademickým provozem a získat výzkumné zkušenosti, ale je také zásadní pro zajištění výuky na vysokých školách, výzkumu ve výzkumných univerzitních centrech a na akademii věd. Studentská a vědecká identita se prolínají, aniž by je bylo možné jednoznačně oddělit. Zároveň mohou tyto identity – jejich nároky a zájmy – stát v některých případech proti sobě, vzájemně se vylučovat. Cíl tohoto semináře je také dvojí. Jednak je zaměřen na vyjádření potřeb a zájmů studujících – konkrétně v diskusi o disertační práci a studijních příležitostech v zahraničí. Seminář se zároveň obrací na doktorandy jako na začínající výzkumníky, kteří nesou širší zodpovědnost za vlastní výzkumnou práci.
  • Akademické prostředí se proměňuje. Otevírá se novým způsobům organizace vědecké práce, financování a vědecké spolupráce. Studující doktorských programů jsou zapojováni do výuky i výzkumu. Toto zapojení představuje nejen příležitost seznámit se s akademickým provozem a získat výzkumné zkušenosti, ale je také zásadní pro zajištění výuky na vysokých školách, výzkumu ve výzkumných univerzitních centrech a na akademii věd. Studentská a vědecká identita se prolínají, aniž by je bylo možné jednoznačně oddělit. Zároveň mohou tyto identity – jejich nároky a zájmy – stát v některých případech proti sobě, vzájemně se vylučovat. Cíl tohoto semináře je také dvojí. Jednak je zaměřen na vyjádření potřeb a zájmů studujících – konkrétně v diskusi o disertační práci a studijních příležitostech v zahraničí. Seminář se zároveň obrací na doktorandy jako na začínající výzkumníky, kteří nesou širší zodpovědnost za vlastní výzkumnou práci. (cs)
  • The academic environment changes; it is opening up to new ways of organizing scientific work, funding and scientific collaboration. PhD. candidates are involved in research and teaching. This involvement provides not only opportunities to learn the academic traffic and to gain research experience, it is also essential for ensuring teaching at universities and research at research institutes within the Academy of Sciences and Universities. Thus PhD. candidates become researchers already in the course of their studies. At the same time these two identities and their demands and interests may stand in opposition to each other and mutually exclude one another. The aim of the workshop is two-fold. Firstly, it concentrates on the articulation of the needs and interests of students – concretely in discussions about the dissertation thesis and study opportunities abroad. Secondly, the seminar addresses PhD. candidates as early stage researchers who bear responsibility for their own research. (en)
Title
  • Doktorské studium: reflektování průběhu studia – cestování ve vědě – odpovědné bádání
  • Doktorské studium: reflektování průběhu studia – cestování ve vědě – odpovědné bádání (cs)
  • Doctoral Studies: reflection on the course of the studies – mobility – responsible reserach (en)
skos:prefLabel
  • Doktorské studium: reflektování průběhu studia – cestování ve vědě – odpovědné bádání
  • Doktorské studium: reflektování průběhu studia – cestování ve vědě – odpovědné bádání (cs)
  • Doctoral Studies: reflection on the course of the studies – mobility – responsible reserach (en)
skos:notation
  • RIV/68378025:_____/07:00098264!RIV08-MSM-68378025
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1P05OK459), R, Z(AV0Z70280505)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 417877
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/68378025:_____/07:00098264
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • doctoral studies; mobility; responsible research (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5859DEEF01CC]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/statKonaniAkce
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Červinková, Alice
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/ukonceniAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software