About: Nezájem pověřených. Přístup českých politiků a političek, úředníků a úřednic k otázkám genderové rovnosti     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem textu je ukázat postoje české vlády a vládních úředníků a úřednic, kteří měli otázky genderové rovnosti při přípravě na vstup ČR do EU na starosti. Na základě toho pak argumentuji, že právě přístup vlády k potřebě zavádění legislativy pro genderovou rovnost a řešení genderové diskriminace a nerovností v naší společnosti přispěl nejvíce k tomu, že nová legislativa v praxi nefunguje, že nejsou zaváděna pozitivní a další opatření na podporu genderové rovnosti a že potenciál gender mainstreamingu nebyl aktivován a stal se pouze formálním nástrojem, který není využíván v praxi (Roth 2006). Ve své analýze vycházím z výsledků projektu “Constructing Supranational Political Spaces: The European Union, Eastern Enlargement and Women’s Agency”, který byl řešen v ČR a Polsku v letech 2002-2005 a v jehož rámci byly provedeny rozhovory z ženskými NGOs, politiky a političkami a úředníky a úřednicemi ČR a Evropské komise, kteří se zabývali problematikou genderové rovnosti.
  • Cílem textu je ukázat postoje české vlády a vládních úředníků a úřednic, kteří měli otázky genderové rovnosti při přípravě na vstup ČR do EU na starosti. Na základě toho pak argumentuji, že právě přístup vlády k potřebě zavádění legislativy pro genderovou rovnost a řešení genderové diskriminace a nerovností v naší společnosti přispěl nejvíce k tomu, že nová legislativa v praxi nefunguje, že nejsou zaváděna pozitivní a další opatření na podporu genderové rovnosti a že potenciál gender mainstreamingu nebyl aktivován a stal se pouze formálním nástrojem, který není využíván v praxi (Roth 2006). Ve své analýze vycházím z výsledků projektu “Constructing Supranational Political Spaces: The European Union, Eastern Enlargement and Women’s Agency”, který byl řešen v ČR a Polsku v letech 2002-2005 a v jehož rámci byly provedeny rozhovory z ženskými NGOs, politiky a političkami a úředníky a úřednicemi ČR a Evropské komise, kteří se zabývali problematikou genderové rovnosti. (cs)
  • The aim of this text is to reveal the position of the Czech government and government officials who were responsible for gender and equality issues during the preparation for the Czech Republic’s accession to the EU. Based on this insight I argue that it was the government’s approach to the introduction of legislation on gender equality and on addressing gender discrimination and inequality in Czech society that contributed most to the fact that the new legislation does not work in practice, that no positive or other measures were introduced to support gender equality, and that the potential of gender mainstreaming was never activated and has become just a formal tool that is not used in practice (Roth 2006). I have based my analysis on the results of the project “Constructing Supranational Political Spaces: The European Union, Eastern Enlargement and Women’s Agency”, which was conducted in the Czech Republic and Poland in 2002-2005. (en)
Title
  • Nezájem pověřených. Přístup českých politiků a političek, úředníků a úřednic k otázkám genderové rovnosti
  • Nezájem pověřených. Přístup českých politiků a političek, úředníků a úřednic k otázkám genderové rovnosti (cs)
  • The Disinterest of the accredited agents.The Attitude of the Czech politicians and officials to the gender equality issues during the period before the EU Eastern enlargement (en)
skos:prefLabel
  • Nezájem pověřených. Přístup českých politiků a političek, úředníků a úřednic k otázkám genderové rovnosti
  • Nezájem pověřených. Přístup českých politiků a političek, úředníků a úřednic k otázkám genderové rovnosti (cs)
  • The Disinterest of the accredited agents.The Attitude of the Czech politicians and officials to the gender equality issues during the period before the EU Eastern enlargement (en)
skos:notation
  • RIV/68378025:_____/06:00054982!RIV07-AV0-68378025
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 37;41
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1QS700280503), Z(AV0Z70280505)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 488657
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/68378025:_____/06:00054982
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • gender equality legislation; EU Eastern enlargement; attitudes of officals and politicians to gender issues (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CF2638599A85]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Gender, rovné příležitosti, výzkum
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 7
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Křížková, Alena
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1213-0028
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 82 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software