About: Šikana a zneužívání moci na pracovišti optikou kolektivní biografie     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Kolektivní biografie je výzkumná metoda navazující na tradici autoetnografického psaní a tzv. memory-work. Tato metoda je založena na kolektivním generování a psaní příběhů zachycujících konkrétní momenty žité zkušenosti a na jejich analýze formou kolaborativního psaní. Cílem kolektivní biografie je analyzovat diskurzivně-materiální procesy, které utvářejí lidskou zkušenost v její obecnosti – procesy, skrze které jsme jako lidské bytosti kolektivně utvářeni. Příspěvek demonstruje využití kolektivní biografie na příkladu česko-australského výzkumu šikany a zneužívání moci na pracovišti. Autorka prezentuje příběhy zachycující zkušenost různých sociálních aktérů se šikanou a zneužíváním moci, které se udály v odlišných kulturních, historických a sociopolitických kontextech. Ukazuje, že i přes diverzitu kontextů je zkušenost sociálních aktérů se šikanou a zneužíváním moci překvapivě sdílená, a identifikuje procesy, které aktérům umožňují se šikany a zneužívání moci dopouštět i se jim poddávat.
  • Kolektivní biografie je výzkumná metoda navazující na tradici autoetnografického psaní a tzv. memory-work. Tato metoda je založena na kolektivním generování a psaní příběhů zachycujících konkrétní momenty žité zkušenosti a na jejich analýze formou kolaborativního psaní. Cílem kolektivní biografie je analyzovat diskurzivně-materiální procesy, které utvářejí lidskou zkušenost v její obecnosti – procesy, skrze které jsme jako lidské bytosti kolektivně utvářeni. Příspěvek demonstruje využití kolektivní biografie na příkladu česko-australského výzkumu šikany a zneužívání moci na pracovišti. Autorka prezentuje příběhy zachycující zkušenost různých sociálních aktérů se šikanou a zneužíváním moci, které se udály v odlišných kulturních, historických a sociopolitických kontextech. Ukazuje, že i přes diverzitu kontextů je zkušenost sociálních aktérů se šikanou a zneužíváním moci překvapivě sdílená, a identifikuje procesy, které aktérům umožňují se šikany a zneužívání moci dopouštět i se jim poddávat. (cs)
  • Collective biography is a research method inspired by autoethnography and memory-work. The aim of collective biography is to analyze discursive-material processes which constitute human experience – processes through which human beings are collective constituted. This conference presentation demonstrates the application of collective biography in an Australian-Czech research into workplace bullying and abuse of power at work. The author presents collective biography stories of bullying and abuses of power experienced by social actors in diverse cultural, historical, and sociopolitical contexts. Based on an analysis of the stories, the authors shows that – despite the diversity of these contexts – the experience with bullying and abuses of power is collectively shared to a surprisingly large extent. In addition, the author identifies specific discursive-material processes which allow the social actors to perpetrate as well as submit to bullying. (en)
Title
  • Šikana a zneužívání moci na pracovišti optikou kolektivní biografie
  • Šikana a zneužívání moci na pracovišti optikou kolektivní biografie (cs)
  • Bullying and abuse of power at work: A collective biography (en)
skos:prefLabel
  • Šikana a zneužívání moci na pracovišti optikou kolektivní biografie
  • Šikana a zneužívání moci na pracovišti optikou kolektivní biografie (cs)
  • Bullying and abuse of power at work: A collective biography (en)
skos:notation
  • RIV/68081740:_____/12:00383666!RIV13-AV0-68081740
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(GPP407/10/P146)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 167837
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/68081740:_____/12:00383666
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • collective biography, workplace bullying, qualitative research (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B945B0690707]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Zábrodská, Kateřina
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software