About: Braškov. New Přezletician site in Central Bohemia     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Předložená kniha, která je věnována velmi detailnímu zveřejnění výsledků archeologického výzkumu v Braškově, vycházející zcela ze způsobu zpracování velkých kolekcí staro- a středopaleolitického stáří z oblasti Čech, představuje další příspěvek k poznání velmi složitého kulturního vývoje lidského rodu v jeho nejdávnější minulosti. Zpřístupněním nálezového fondu z Braškova tak plníme úkol, který si při svém založení vytkla Laboratoř pro výzkum paleolitu, tedy verifikace a hodnocení nejstarších dokladů po životě člověka v Čechách a poznání jeho kulturních adaptací na život v mírném pásmu Evropy. Z dosud učiněných poznatků a pozorování vznikající modely a hypotézy, které jsou zde předkládány čtenářům, tak samozřejmě nelze chápat jako absolutní dogma, které nelze opravovat či měnit, ale brát je jako možná pozorování a reflexe, které vyplývají z dosud získaných informací. Je zřejmé, že v této oblasti bádání je mozaika poznání pohříchu ještě doplnitelná dalšími archeologickými prameny.
  • Předložená kniha, která je věnována velmi detailnímu zveřejnění výsledků archeologického výzkumu v Braškově, vycházející zcela ze způsobu zpracování velkých kolekcí staro- a středopaleolitického stáří z oblasti Čech, představuje další příspěvek k poznání velmi složitého kulturního vývoje lidského rodu v jeho nejdávnější minulosti. Zpřístupněním nálezového fondu z Braškova tak plníme úkol, který si při svém založení vytkla Laboratoř pro výzkum paleolitu, tedy verifikace a hodnocení nejstarších dokladů po životě člověka v Čechách a poznání jeho kulturních adaptací na život v mírném pásmu Evropy. Z dosud učiněných poznatků a pozorování vznikající modely a hypotézy, které jsou zde předkládány čtenářům, tak samozřejmě nelze chápat jako absolutní dogma, které nelze opravovat či měnit, ale brát je jako možná pozorování a reflexe, které vyplývají z dosud získaných informací. Je zřejmé, že v této oblasti bádání je mozaika poznání pohříchu ještě doplnitelná dalšími archeologickými prameny. (cs)
  • The aim of the presented book is to publish the results of the archaeological research in Braškov in high detail. The book uses the way of classifying the large collections of Lower and Middle Palaeolithic from Bohemia and it represents another contribution to the understanding of a complicated cultural development of humankind in the furthest past. By making the finds from Braškov available, we fulfil the targets the Laboratory for Palaeolithic Research set at its founding. These are to verify and evaluate the oldest evidence of human life in Bohemia, and to get to know more about the cultural adaptations to the life in the mild European climate. Models and hypotheses originating from the so far achieved understanding are presented to readers. They cannot be understood as an absolute dogma impossible to repair or change, but as observations and reflections stemming from the information gathered so far. It is evident that the mosaic of knowledge in this area of research can still be perfected by means of other archaeological resources still awaiting their discoverers and their studious and diligent work. We believe that the trend of modern Palaeolithic research of the oldest settlement in Bohemia which was in the second half of the last century inherent to the style of the work of Jan Fridrich deserves following. (en)
Title
  • Braškov. New Přezletician site in Central Bohemia (en)
  • Braškov. Nové naleziště přezleticienu ve středních Čechách
  • Braškov. Nové naleziště přezleticienu ve středních Čechách (cs)
skos:prefLabel
  • Braškov. New Přezletician site in Central Bohemia (en)
  • Braškov. Nové naleziště přezleticienu ve středních Čechách
  • Braškov. Nové naleziště přezleticienu ve středních Čechách (cs)
skos:notation
  • RIV/67985912:_____/11:00373314!RIV12-MK0-67985912
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(DB06P01OPP006), Z(AV0Z80020508)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 188709
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/67985912:_____/11:00373314
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Lower Palaeolithic; Acheulian; settlement (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F2D5B7FF2E2B]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • Knižnice České společnosti archeologické
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Braškov. Nové naleziště přezleticienu ve středních Čechách
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Fridrich, Jan
  • Fridrichová-Sýkorová, Ivana
  • Kovanda, J.
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Krigl
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86912-56-1
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software