About: Psychoreologie roztíratelných emulgovaných tuků     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • This paper summarises the preliminary results form the research into the influence that conditions of agitation has on the progression of the aggregation process and on some of the properties of formed aggregates affecting the efficiency of separation processes. These results show that the applied velocity gradient G, the period of its action T and the distribution of a velocity field in the agitated volume of water influence the number of aggregates, their size and shape in a significant manner. Smaller and denser aggregates of a homogenous size and more resistant to breaking-up are formed with higher velocity gradient. (en)
  • Byly studovány reologické a senzorické vlastnosti roztíratelných emulgovaných tuků. Pomocí rotační reometrie byly z reologických parametrů stanoveny statická mez toku, zdánlivá viskozita a tixotropie. Senzorické parametry byly stanoveny v souladu s mezinárodními normami ISO. Bylo stanoveno rozmezí hodnot reologických parametrů, charakterizující optimální texturu roztíratelných emulgovaných tuků. S rostoucím obsahem vody v emulzi se zlepšuje jejich roztíratelnost. Statisticky průkazná závislost byla zjištěna rovněž mezi přijatelností textury a jejich chuti.
  • Byly studovány reologické a senzorické vlastnosti roztíratelných emulgovaných tuků. Pomocí rotační reometrie byly z reologických parametrů stanoveny statická mez toku, zdánlivá viskozita a tixotropie. Senzorické parametry byly stanoveny v souladu s mezinárodními normami ISO. Bylo stanoveno rozmezí hodnot reologických parametrů, charakterizující optimální texturu roztíratelných emulgovaných tuků. S rostoucím obsahem vody v emulzi se zlepšuje jejich roztíratelnost. Statisticky průkazná závislost byla zjištěna rovněž mezi přijatelností textury a jejich chuti. (cs)
Title
  • Psychoreologie roztíratelných emulgovaných tuků
  • Psychorheology of soft margarines (en)
  • Psychoreologie roztíratelných emulgovaných tuků (cs)
skos:prefLabel
  • Psychoreologie roztíratelných emulgovaných tuků
  • Psychorheology of soft margarines (en)
  • Psychoreologie roztíratelných emulgovaných tuků (cs)
skos:notation
  • RIV/67985874:_____/05:00029012!RIV11-AV0-67985874
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(IAA2060404), Z(AV0Z20600510)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 539633
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/67985874:_____/05:00029012
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • psychorheology; rotational rheometry; sensory analysis; soft margarines (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E2BF9CB59215]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Strážnice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Ústí nad Labem
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek z XLIII. mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pokorný, J.
  • Štern, Petr
  • Panovská, Z.
  • Svoboda, Z.
  • Novák, B.
  • Seifert, P.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • SETUZA
https://schema.org/isbn
  • 80-86238-46-6
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software