About: Zjednodušená trypsinizace buněk     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Klasický postup zahrnuje odstranění média z kultivační nádoby, opláchnutí buněk fyziologickým roztokem pufrovaným fosfáty (PBS) a přidání určitého relativně velkého objemu roztoku trypsinu či trypsinu-EDTA.Po oddělení od podložky musí být buňky separovány od trypsinu či trypsinu-EDTA centrifugací a dále resuspendovány v kultivačním médiu. Nevýhodou tohoto postupu je však příliš dlouhá expozice buněk. Dochází k nezanedbatelným ztrátám buněk.Vyvinuli jsme zjednodušený, efektivní postup: po odstranění média a opláchnutí PBS jsou buňky 2x po sobě opláchnuty polovinou objemu roztoku trypsinu či trypsinu-EDTA. V lahvi je po opláchnutí ponecháno jen malé množství roztoku, a to pouze takové, aby stačilo k udržení buněk ve vlhkém stavu (tj. např. 0.5 ml na láhev o ploše 25cm2 a 1,5 ml na láhev o ploše 75cm2). Uvolnění buněk napomáháme inkubací v 37oC a jemným třepáním láhví. Poté je resuspendujeme v kultivačním médiu či v jiném roztoku podle účelu jejich dalšího užití
  • Klasický postup zahrnuje odstranění média z kultivační nádoby, opláchnutí buněk fyziologickým roztokem pufrovaným fosfáty (PBS) a přidání určitého relativně velkého objemu roztoku trypsinu či trypsinu-EDTA.Po oddělení od podložky musí být buňky separovány od trypsinu či trypsinu-EDTA centrifugací a dále resuspendovány v kultivačním médiu. Nevýhodou tohoto postupu je však příliš dlouhá expozice buněk. Dochází k nezanedbatelným ztrátám buněk.Vyvinuli jsme zjednodušený, efektivní postup: po odstranění média a opláchnutí PBS jsou buňky 2x po sobě opláchnuty polovinou objemu roztoku trypsinu či trypsinu-EDTA. V lahvi je po opláchnutí ponecháno jen malé množství roztoku, a to pouze takové, aby stačilo k udržení buněk ve vlhkém stavu (tj. např. 0.5 ml na láhev o ploše 25cm2 a 1,5 ml na láhev o ploše 75cm2). Uvolnění buněk napomáháme inkubací v 37oC a jemným třepáním láhví. Poté je resuspendujeme v kultivačním médiu či v jiném roztoku podle účelu jejich dalšího užití (cs)
  • The classical technique involves removing the cell culture medium, rinsing cells with phosphate-buffered saline (PBS) and adding a relatively large volume of trypsin or trypsin-EDTA solution.After release, the cells must be separated from the trypsin or trypsin-EDTA solution by centrifugation. A disadvantage of this approach is a relatively long exposure of cells. In addition, the centrifugation can lead to a considerable cell loss, which is not negligible if only a small amount of cells is available. Therefore we invented the following simplified but highly effective approach: after the medium removal and rinsing cells with PBS, the cells are rinsed twice with a half volume of the trypsin or trypsin-EDTA solution, which we would use for the cell release according the classical procedure. Finally, only a small volume of the solution is left in the flask in order to prevent the cell drying.The cell release is aided by incubation at 37oC and mild shaking the flask (en)
Title
  • Zjednodušená trypsinizace buněk
  • A simplified trypsinisation of cells (en)
  • Zjednodušená trypsinizace buněk (cs)
skos:prefLabel
  • Zjednodušená trypsinizace buněk
  • A simplified trypsinisation of cells (en)
  • Zjednodušená trypsinizace buněk (cs)
skos:notation
  • RIV/67985823:_____/07:00324480!RIV09-MZ0-67985823
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1QS500110564), P(2A-1TP1/073), P(2B06173), P(KAN101120701), P(KAN400480701), P(NR9358), Z(AV0Z50110509)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • -
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 462409
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/67985823:_____/07:00324480
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Zjednodušená trypsinizace
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cell culture; cell trypsinization; cell seeding (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [599DC0706C29]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • FGU-C
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Zjednodušená procedura oddělení buněk od kultivační podložky trypsinem a EDTA
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bačáková, Lucie
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 82 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software