About: Are the ESC and CKS guidelines for diagnostics and treatment of heart failure different?     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In 2012, Czech and European guidelines for the diagnosis and treatment of heart failure were published. The authors of the Czech guidelines compared both documents. The main difference is that the European guidelines include acute heart failure, while our national guidelines include only chronic heart failure. The difference is already in the definition of heart failure: the European guidelines do not include natriuretic peptides in the diagnostic criteria and in case of controversial diagnosis, treatment response is not an additional criterion. There is also a partial difference in division of signs and symptoms of heart failure in both recommendations. In the diagnosis of heart failure, there are slight differences in the standards for echo-cardiographic parameters, especially the parameters of diastolic dysfunction. Standards for natriuretic pep-tides were changed for non-emergency incoming patients for whom the marginal value of NT-proBNP is below 125 pg/ml and 35 pg/ml for BNP. In the treatment of heart failure, there are the same drug groups. In the European guidelines, for ACE inhibitors, ramipril is not included and perindopril has a target dose of twice 5 mg, while in the Czech guidelines, it is once 10 mg. In the Czech guidelines, Losartan hasatarget dose of 100 mg, while in the European guidelines it is 150 mg once daily. Among diuretics, in European guidelines, there are triamterene and amiloride, which are not included in Czech guidelines.. (en)
  • V roce 2012 vyšla česká i evropská doporuční pro diagnostiku a léčbu srdečního selháni. Autoři českých doporučení srovnávají oba dokumenty. Hlavní rozdíl je v tom, že evropská doporučení zahrnují i akutní srdeční selhání, zatímco naše národní pouze chronické srdeční selhání. Rozdíl je již v definici srdečního selhání: evropská doporučení nemají v diagnostických kriteriích zahrnuty natriuretické peptidy a v případě sporné diagnozy není jako pomocné kritérium odpověď na léčbu. Částečně se liší dělení známek a symptomu srdečního selháni v obou doporučeních. V diagnostice srdečního selhání jsou mírné rozdíly v normách pro echokardiografické parametry, především pro parametry diastolické dysfunkce. Pozměněny jsou normy pro natriuretické peptidy a to pro neakutně přicházející pacienty, u nichž je hraniční hodnota NT-proBNP pod 125 pg/ml a 35 pg/ml pro BNP. V léčbě srdečního selhání jsou stejné lékové skupiny. U ACE inhibitoru není v evropských doporučeních uveden perindopril a ramipril má cílovou dávku dvakrát 5 mg, zatímco v českých jedenkrát 10mg. Losartan má v českých doporučeních cílovou dávku 100mg, v evropských doporučeních 150mg jedenkrát denně. Mezi doporučenými diuretiky je v evropských doporučeních triamteren a amilorid, které nejsou uvedeny v českých.
  • V roce 2012 vyšla česká i evropská doporuční pro diagnostiku a léčbu srdečního selháni. Autoři českých doporučení srovnávají oba dokumenty. Hlavní rozdíl je v tom, že evropská doporučení zahrnují i akutní srdeční selhání, zatímco naše národní pouze chronické srdeční selhání. Rozdíl je již v definici srdečního selhání: evropská doporučení nemají v diagnostických kriteriích zahrnuty natriuretické peptidy a v případě sporné diagnozy není jako pomocné kritérium odpověď na léčbu. Částečně se liší dělení známek a symptomu srdečního selháni v obou doporučeních. V diagnostice srdečního selhání jsou mírné rozdíly v normách pro echokardiografické parametry, především pro parametry diastolické dysfunkce. Pozměněny jsou normy pro natriuretické peptidy a to pro neakutně přicházející pacienty, u nichž je hraniční hodnota NT-proBNP pod 125 pg/ml a 35 pg/ml pro BNP. V léčbě srdečního selhání jsou stejné lékové skupiny. U ACE inhibitoru není v evropských doporučeních uveden perindopril a ramipril má cílovou dávku dvakrát 5 mg, zatímco v českých jedenkrát 10mg. Losartan má v českých doporučeních cílovou dávku 100mg, v evropských doporučeních 150mg jedenkrát denně. Mezi doporučenými diuretiky je v evropských doporučeních triamteren a amilorid, které nejsou uvedeny v českých. (cs)
Title
  • Are the ESC and CKS guidelines for diagnostics and treatment of heart failure different? (en)
  • Liší se ESC a ČKS doporučení pro diagnostiku a léčbu srdečního selhání?
  • Liší se ESC a ČKS doporučení pro diagnostiku a léčbu srdečního selhání? (cs)
skos:prefLabel
  • Are the ESC and CKS guidelines for diagnostics and treatment of heart failure different? (en)
  • Liší se ESC a ČKS doporučení pro diagnostiku a léčbu srdečního selhání?
  • Liší se ESC a ČKS doporučení pro diagnostiku a léčbu srdečního selhání? (cs)
skos:notation
  • RIV/65269705:_____/13:#0002151!RIV14-MZ0-65269705
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 85082
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/65269705:_____/13:#0002151
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • guidelines; heart failure; differences (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3AF400B91AFA]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Kardiologická revue
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 15
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Špinar, Jindřich
issn
  • 1212-4540
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 68 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software