About: Diuretics in monotherapy and in combination with other diuretics and non-diuretics in the treatment of hypertension     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Diuretika patří mezi ýákladní lékové skupiny v léčbě hypertenze a srdečního selhání. V léčbě hypertenze je jejich hlavní indikací vyšší věk a izolovaná systolická hypertenze, u srdečního selhání jsou užívány na léčbu otoků a dušnosti. Nejčastěji předepisovanou skupinou diuretik jsou thiazidy a jim podobné přípravky. U nemocných s renální insuficiencí se podávají kličková diuretika. U hypertenze je hlavní místo diuretik v kombinační léčbě. Najčastěji používané diuretikum do kombinace je opět hydrochlorothiazid a kombinuje se s blokátory renin-angiotenzinového systému. Jako moderní a slibná kombinace se jeví především ACE inhibitor + indapamid, která na základě velkých klinických studií je doporučována i diabetikům (ADVANCE) či do sekundárná prevence po cévní mozkové příhodě (PROGRESS) nebo seniorům (HYVET) Oblíbená je i kombinace 2 diuretik - především hydrochlorothiazid + amilorid. Jako méně vhodná kombinace se jeví beta-blokátor a diuretikum.
  • Diuretika patří mezi ýákladní lékové skupiny v léčbě hypertenze a srdečního selhání. V léčbě hypertenze je jejich hlavní indikací vyšší věk a izolovaná systolická hypertenze, u srdečního selhání jsou užívány na léčbu otoků a dušnosti. Nejčastěji předepisovanou skupinou diuretik jsou thiazidy a jim podobné přípravky. U nemocných s renální insuficiencí se podávají kličková diuretika. U hypertenze je hlavní místo diuretik v kombinační léčbě. Najčastěji používané diuretikum do kombinace je opět hydrochlorothiazid a kombinuje se s blokátory renin-angiotenzinového systému. Jako moderní a slibná kombinace se jeví především ACE inhibitor + indapamid, která na základě velkých klinických studií je doporučována i diabetikům (ADVANCE) či do sekundárná prevence po cévní mozkové příhodě (PROGRESS) nebo seniorům (HYVET) Oblíbená je i kombinace 2 diuretik - především hydrochlorothiazid + amilorid. Jako méně vhodná kombinace se jeví beta-blokátor a diuretikum. (cs)
  • Diuretics belong to the basic group of medicines for the treatment of hypertension and heart failure. In the case of hypertension treatment, their main indication is higher age and isolated systolic hypertension. In the case of heart failure they are used for the treatment of swellings and shortness of breath. The most frequently prescribed group of diuretics is thiazides and similar products. In patients with renal insufficiency, loop diuretics are administered. In the case of hypertension, diuretics are mainly used in the combination treatment. The most frequently used diuretic in combination is again hydrochlorothiazide, which is combined with renin-angiotensin system blockers. It is mainly the combination of an ACE inhibitor + indapamide that seems to be modern and promising, and it is, on the basis of large clinical trials, recommended also for diabetics (ADVANCE) or for secondary prevention following a cerebrovascular accident (PROGRESS) or for the elderly (HYVET). Also a combination of two diuretics is popular - mainly hydrochlorothiazide + amiloride. A combination of a beta-blocker and diuretic is less suitable.. (en)
Title
  • Diuretics in monotherapy and in combination with other diuretics and non-diuretics in the treatment of hypertension (en)
  • Diuretika v monoterapii a v kombinaci s diuretiky a nediuretiky v léčbě hypertenze
  • Diuretika v monoterapii a v kombinaci s diuretiky a nediuretiky v léčbě hypertenze (cs)
skos:prefLabel
  • Diuretics in monotherapy and in combination with other diuretics and non-diuretics in the treatment of hypertension (en)
  • Diuretika v monoterapii a v kombinaci s diuretiky a nediuretiky v léčbě hypertenze
  • Diuretika v monoterapii a v kombinaci s diuretiky a nediuretiky v léčbě hypertenze (cs)
skos:notation
  • RIV/65269705:_____/13:#0002150!RIV14-MZ0-65269705
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 6
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 70018
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/65269705:_____/13:#0002150
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Combination; Diuretics; Hypertension; Monotherapy (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [755710D1AFB1]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Vnitřní lékařství
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 59
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Špinar, Jindřich
issn
  • 0042-773X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 12 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software