About: Výsledky Ponsetiho metody v odstupu 4 až 6 let od začátku terapie.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • To assess outcomes of the Ponseti method for treatment of talipes equinovarus in relation to patient age at its start. MATERIAL AND METHODS In the 2006-2010 period, 115 children (163 feet) with talipes equinovarus were treated using the principles of Ponseti. The right foot was affected in 44, the left foot in 23, and the bilateral form was treated in 48 patients. In order to obtain results for at least 3 years of follow-up, we included the patients treated by the Ponseti method between 2006 and 2008, in whom 83 affected feet were analysed (23 isolated right feet, 14 left feet, 23 bilateral forms). According to the Dimeglio scoring system used to assess the severity of clubfoot deformity, there were four feet in group II, 37 feet in group III and 42 feet in group IV. (en)
  • Ponsetiho koncept včasné léčby pes equinovarus congenitus platí bezpochyby ve světě v současné době za %22zlatý standard%22 terapie. Je spíše pozoruhodné, že metoda kterou autor opakovaně publikoval sám nebo se svými spolupracovníky již od šedesetých let minulého století byla lékařskou veřejností akceptována na přelomu dalšího století. Genialita inaugurátora této metody tkví v tom, že odkryl vnitřní %22zamčení%22 nohy při snaze korigovat deformitu převáděním do everze. Naopak pokud je přední noha převáděna do supinace tlakem na hlavičku I. MTT zespodu a následně se noha abdukuje dochází k repozici kalkaneo-pedálního bloku. Protitlak je vykonáván tlakem na zevní stranu hlavice talu (fulcrum). Podrobný popis této nové metody je dostupný i v českém písemnictví. Cílem této studie bylo zpracovat vlastní soubor pacientů s ohledem na frekvenci selhání metody při dostatečně dlouhé době sledování 4-6 let. Za kritérium selhání byla stanovena taková reziduální deformita, že splňovala indikační podmínky pro subtalární uvolnění nohy.
  • Ponsetiho koncept včasné léčby pes equinovarus congenitus platí bezpochyby ve světě v současné době za %22zlatý standard%22 terapie. Je spíše pozoruhodné, že metoda kterou autor opakovaně publikoval sám nebo se svými spolupracovníky již od šedesetých let minulého století byla lékařskou veřejností akceptována na přelomu dalšího století. Genialita inaugurátora této metody tkví v tom, že odkryl vnitřní %22zamčení%22 nohy při snaze korigovat deformitu převáděním do everze. Naopak pokud je přední noha převáděna do supinace tlakem na hlavičku I. MTT zespodu a následně se noha abdukuje dochází k repozici kalkaneo-pedálního bloku. Protitlak je vykonáván tlakem na zevní stranu hlavice talu (fulcrum). Podrobný popis této nové metody je dostupný i v českém písemnictví. Cílem této studie bylo zpracovat vlastní soubor pacientů s ohledem na frekvenci selhání metody při dostatečně dlouhé době sledování 4-6 let. Za kritérium selhání byla stanovena taková reziduální deformita, že splňovala indikační podmínky pro subtalární uvolnění nohy. (cs)
Title
  • Výsledky Ponsetiho metody v odstupu 4 až 6 let od začátku terapie.
  • Výsledky Ponsetiho metody v odstupu 4 až 6 let od začátku terapie. (cs)
  • Results of the ponseti treatment evaluated at four to six years after it started. (en)
skos:prefLabel
  • Výsledky Ponsetiho metody v odstupu 4 až 6 let od začátku terapie.
  • Výsledky Ponsetiho metody v odstupu 4 až 6 let od začátku terapie. (cs)
  • Results of the ponseti treatment evaluated at four to six years after it started. (en)
skos:notation
  • RIV/65269705:_____/12:#0001952!RIV13-MZ0-65269705
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 6
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 179231
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/65269705:_____/12:#0001952
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Ponseti treatment (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [337A7534D671]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Acta chirurgiae orthopaedicae et traumatologiae čechoslovaca
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 79
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Poul, Jan
issn
  • 0001-5415
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software