About: Systém měření elektrické energie kolejových vozidel s asistenčním systémem strojvedoucího pro snížení její spotřeby     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Systém měření elektrické energie na hnacích kolejových vozidlech slouží pro měření celkového množství odebrané, případně i rekuperované, elektrické energie ve vozidle/soupravě za účelem sledování její spotřeby s možností využití dat o spotřebě v systému jejího zúčtování a fakturace. Systém sestává z palubní části a stacionární části, které jsou propojeny prostředky radiové komunikace. Naměřená data jsou přenášena na pozemní server ve formě komprimovaných textových souborů pomocí FTP protokolu a ukládána do SQL databáze. Pro jejich prezentaci uživatelům slouží webová aplikace běžící na jejich klientských stanicích. Asistenční systém strojvedoucího na základě informací o jízdním řádu, aktuální poloze a rychlosti, parametrech vozidla/vlaku, profilu trati a dalších informací o infrastruktuře poskytuje strojvedoucímu doporučení vhodného jízdního profilu vedoucího k energeticky optimální jízdě při dodržení včasnosti jízdy a respektování infrastrukturních, technických a legislativních omezení.
  • Systém měření elektrické energie na hnacích kolejových vozidlech slouží pro měření celkového množství odebrané, případně i rekuperované, elektrické energie ve vozidle/soupravě za účelem sledování její spotřeby s možností využití dat o spotřebě v systému jejího zúčtování a fakturace. Systém sestává z palubní části a stacionární části, které jsou propojeny prostředky radiové komunikace. Naměřená data jsou přenášena na pozemní server ve formě komprimovaných textových souborů pomocí FTP protokolu a ukládána do SQL databáze. Pro jejich prezentaci uživatelům slouží webová aplikace běžící na jejich klientských stanicích. Asistenční systém strojvedoucího na základě informací o jízdním řádu, aktuální poloze a rychlosti, parametrech vozidla/vlaku, profilu trati a dalších informací o infrastruktuře poskytuje strojvedoucímu doporučení vhodného jízdního profilu vedoucího k energeticky optimální jízdě při dodržení včasnosti jízdy a respektování infrastrukturních, technických a legislativních omezení. (cs)
  • Energy measurement system on tractive rail vehicles provides for the measurement of total amount of consumed and possibly recuperated electrical energy in a vehicle/train for the purpose of the monitoring of energy consumption with the possibility of using the collected data in an energy billing system. The system consists of the mobile part in a rail vehicle and the ground part which are connected by the means of wireless communication. The measured data is transferred in the form of compressed text files by means of FTP protocol to a ground server where it is stored in a SQL database. The data is presented to users by means of the web application running on their client stations. Driver assistance system based on information about timetable, current position and velocity, vehicle/train parameters, and track profile provides a driver with the recommended driving profile leading to an energy-optimal driving while keeping punctuality and observing infrastructure, technical and legal constraints. (en)
Title
  • Systém měření elektrické energie kolejových vozidel s asistenčním systémem strojvedoucího pro snížení její spotřeby
  • Systém měření elektrické energie kolejových vozidel s asistenčním systémem strojvedoucího pro snížení její spotřeby (cs)
  • Energy measurement system in rail vehicles with the driver assistance system for energy saving (en)
skos:prefLabel
  • Systém měření elektrické energie kolejových vozidel s asistenčním systémem strojvedoucího pro snížení její spotřeby
  • Systém měření elektrické energie kolejových vozidel s asistenčním systémem strojvedoucího pro snížení její spotřeby (cs)
  • Energy measurement system in rail vehicles with the driver assistance system for energy saving (en)
skos:notation
  • RIV/64948706:_____/10:#0000005!RIV10-MPO-64948706
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FT-TA3/025)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • V letech 2010 až 2014 se předpokládá podíl na celkových tržbách firmy ve výši 10 – 20%, z toho 10% z exportních zakázek.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 291628
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/64948706:_____/10:#0000005
http://linked.open...terniIdentifikace
  • UNITRACK ENERGY
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Energy Measurement System; Energy Billing System; Driver Assistance System; Driver Advisory System; energy saving; energy-optimal driving; driving profile (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [AE66BFBBEE3E]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • UniControls a.s., Křenická 2257, 100 00 Praha
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Měření spotřeby el. energie ve všech trakčních napájecích systémech dle ČSN EN 50163 s přesností 1,5% pro AC, 2% pro DC; periodické vytváření záznamů pro zúčtování a jejich uchování v palubní části min. 60 dní; optimalizace jízdy z hlediska spotřeby
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Novák, Jaromír
  • Tichý, Tomáš
  • Jumayev, Kahramon
  • Halama, Robert
  • Zahálka, Pavel
  • Ryšánek, David
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 82 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software