About: EGI Security challenge 5: Lehce na cvičišti . . .     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The European Grid Initiative (EGI) provides vast computing power and storage capacities to users accessing from Europe as well as other parts of the world. Achieving adequate level of security is naturally an important aspect of the whole infrastructure’s operation. At the same time, however, it is very complicated in the sense of communication and coordination since it involves a huge number of site administrators and security experts responsible for individual sites connected to the grid. Operational safety is being overseen by EGI CSIRT, who coordinate response to security incidents occurring within EGI. Among other activities, EGI CSIRT also organizes exercises— so called Security Challenges—consisting in simulated grid security issues to verify that in- formation is shared properly and in a timely manner, and that it is processed correctly by all parties. This Article discusses the most recent Security Challenge that took place in May 2011. (en)
  • Evropská gridová infrastruktura (EGI) poskytuje přístup k rozsáhlým výpočetním a úložným kapacitám, které využívají uživatelé z Evropy i celého světa. Zajištění dostatečné úrovně bezpečnosti je přirozeně velmi důležitou součástí provozu celé infrastruktury. Je to ovšem zároveň úkol náročný na koordinaci a komunikaci, protože zahrnuje komunikaci s velkým počtem správců a bezpečnostních expertů, kteří zodpovídají za jednotlivé zdroje připojené do EGI. Za oblast provozní bezpečnosti je zodpovědný tým EGI CSIRT, který mimo jiné koordinuje řešení bezpečnostních incidentů, které se v EGI objeví. Jednou z aktivit EGI CSIRT je také pořádání „cvičení , tzv. Security challenges, jejichž cílem je simulovat bezpečnostní problémy. Během řešení těchto incidentů se ověřuje, že informace jsou správně a včas předávány mezi zúčastněnými stranami a získané informace jsou kvalifikovaně zpracovávány. V tomto příspěvku popisujeme poslední takové cvičení, které proběhlo v květnu 2011.
  • Evropská gridová infrastruktura (EGI) poskytuje přístup k rozsáhlým výpočetním a úložným kapacitám, které využívají uživatelé z Evropy i celého světa. Zajištění dostatečné úrovně bezpečnosti je přirozeně velmi důležitou součástí provozu celé infrastruktury. Je to ovšem zároveň úkol náročný na koordinaci a komunikaci, protože zahrnuje komunikaci s velkým počtem správců a bezpečnostních expertů, kteří zodpovídají za jednotlivé zdroje připojené do EGI. Za oblast provozní bezpečnosti je zodpovědný tým EGI CSIRT, který mimo jiné koordinuje řešení bezpečnostních incidentů, které se v EGI objeví. Jednou z aktivit EGI CSIRT je také pořádání „cvičení , tzv. Security challenges, jejichž cílem je simulovat bezpečnostní problémy. Během řešení těchto incidentů se ověřuje, že informace jsou správně a včas předávány mezi zúčastněnými stranami a získané informace jsou kvalifikovaně zpracovávány. V tomto příspěvku popisujeme poslední takové cvičení, které proběhlo v květnu 2011. (cs)
Title
  • EGI Security challenge 5: Lehce na cvičišti . . .
  • EGI Security challenge 5: Lehce na cvičišti . . . (cs)
  • EGI Security Challenge 5: Train Easy. . . (en)
skos:prefLabel
  • EGI Security challenge 5: Lehce na cvičišti . . .
  • EGI Security challenge 5: Lehce na cvičišti . . . (cs)
  • EGI Security Challenge 5: Train Easy. . . (en)
skos:notation
  • RIV/63839172:_____/11:00007110!RIV12-MSM-63839172
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(LM2010005)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 196780
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/63839172:_____/11:00007110
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • networking; security; incident response; malware analysis; reverse engineering; incident handling (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1C2F6F3F6119]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Želiv
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Plzeň
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků 39. konference EurOpen.CZ
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bodó, Radoslav
  • Kouřil, Daniel
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Neuveden
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86583-22-8
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software