About: Měření smykového odporu asfaltové reologické kluzné spáry a její aplikace v základové konstrukci na poddolovaném území     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Asphalt rheological sliding joints can be advantageously used to reduce friction in the footing bottom on undermined territories, which is expected to horizontal deformation field. The faculty building is from 2010, laboratory testing of various types of bitumen sheets, explores the influence of vertical and horizontal loads and the effect of temperature. Test results are used for mathematical modeling of interactions base and subgrade. Parameters can be derived in a horizontal direction for modeling one parametric model of the subsoil, which can be used in commercial software based on FEM. In the completion of complex Ostrava University in Ostrava - Hladnov joint friction was applied due to the very complex underlying conditions in conjunction with the effect of undermining. The specific material used has been tested in the laboratory FAST and the results are used for mathematical modeling of the interaction of foundations, basement construction and nadzákladové to a specific site. (en)
  • Asfaltové reologické kluzné spáry lze výhodně využít pro snížení tření v základové spáře na poddolovaném území, kde se očekává horizontální deformace terénu. Na fakultě stavební probíhá od roku 2010 laboratorní testování různých typů asfaltových pásů, zkoumá se vliv vertikálního a horizontálního zatížení a také vliv teploty. Výsledky zkoušek se využívají pro matematické modelování interakce základu a podloží. Lze odvodit parametry v horizontálním směru pro modelování jedno parametrického modelu podloží, které je možné využít v komerčním softwaru na bázi MKP. Při dostavbě areálu Ostravské Univerzity v Ostravě - Hladnově byla aplikována kluzná spára vzhledem k velmi složitým základovým poměrům v kombinaci s účinky poddolování. Konkrétní použitý materiál byl testován v laboratoři FAST a výsledky jsou použity pro matematické modelování interakce základů, podloží a nadzákladové konstrukce na konkrétní stavbě.
  • Asfaltové reologické kluzné spáry lze výhodně využít pro snížení tření v základové spáře na poddolovaném území, kde se očekává horizontální deformace terénu. Na fakultě stavební probíhá od roku 2010 laboratorní testování různých typů asfaltových pásů, zkoumá se vliv vertikálního a horizontálního zatížení a také vliv teploty. Výsledky zkoušek se využívají pro matematické modelování interakce základu a podloží. Lze odvodit parametry v horizontálním směru pro modelování jedno parametrického modelu podloží, které je možné využít v komerčním softwaru na bázi MKP. Při dostavbě areálu Ostravské Univerzity v Ostravě - Hladnově byla aplikována kluzná spára vzhledem k velmi složitým základovým poměrům v kombinaci s účinky poddolování. Konkrétní použitý materiál byl testován v laboratoři FAST a výsledky jsou použity pro matematické modelování interakce základů, podloží a nadzákladové konstrukce na konkrétní stavbě. (cs)
Title
  • Měření smykového odporu asfaltové reologické kluzné spáry a její aplikace v základové konstrukci na poddolovaném území
  • Měření smykového odporu asfaltové reologické kluzné spáry a její aplikace v základové konstrukci na poddolovaném území (cs)
  • Measurement of shear resistance of asphalt rheological sliding joints and its application in the foundation design in undermined areas (en)
skos:prefLabel
  • Měření smykového odporu asfaltové reologické kluzné spáry a její aplikace v základové konstrukci na poddolovaném území
  • Měření smykového odporu asfaltové reologické kluzné spáry a její aplikace v základové konstrukci na poddolovaném území (cs)
  • Measurement of shear resistance of asphalt rheological sliding joints and its application in the foundation design in undermined areas (en)
skos:notation
  • RIV/62304178:_____/12:#0000035!RIV14-MPO-62304178
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FR-TI2/746)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 149433
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62304178:_____/12:#0000035
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • areas, undermined, design, foundation, application, its, and, joints, sliding, rheological, asphalt, resistance, shear, Measurement (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FEED67E06B8D]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Bratislava
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Bratislava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Betonárske dni 2012 : zborník prednášok : 25.-26. októbra 2012, Hotel Saffron Bratislava, Radlinského 27, Bratislava
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Janulíková, M.
  • Matečková, P.
  • Stará, M.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská technická univerzita v Bratislave
https://schema.org/isbn
  • 978-80-8076-104-2
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software