About: Summary research report to contract for work on the implementation of the action: Development tasks for Urte (VÚAnCh) - 2013; contract number C 13064V     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • This research report comprises main results of some sub-projects solved in the frame of commercial R&D contract for UNIPETROLRPA, division URTE. First sub-projects deals with the search and testing of the new cooling procedure of the polyethylene gas-phase reactor. The external source of electrical refrigeration was specified and relating production enhancement in summer hot days was calculated. The second sub-project was aimed at the energy savings in refining and petrochemical complex. In the report chapter 1 (Emissions), the impact of the new environmental legislation was predicted and technical measures to minimize production/economic losses due to the ecological limitations were suggested and designed. The substitution of the gas turbine to the electrical one is the key part of the next chapter. Other chapters deal with the potential energetic savings in a steam cracker and the energetic utilization of synthetic gas. Third sub-project focuses on the research and practical use of Near Infrared Spectrometry (NIR) for a quality determination of a petrochemical feed and products. Practical use of NIR was tested and recommended for a determination of a soluble part in PP powders. The NIR computation model for the xylene solubles determination was developed and its preciseness was evaluated. The fourth sub-project was focused on the development of novel analytical methods for a structural description of industrial carbon (soot Chezacarb). Among all used methods, the nitrogen sorpthometry exhibits the closest cogency between conductivity and structural data. Mercury porosimetry data revealed that the conductivity is caused by pores narrower than 2 nm. TEM provided a very valuable data which showed that there is the tight relationship between particle agglomeration and electrical conductivity. (en)
  • Tato souhrnná zpráva obsahuje výsledky několika podprojektů řešených v rámci smlouvy o dílo na výzkumné projekty pro odběratele, kterým je UNIPETROL RPA, úsek URTE. Prvý podprojekt je zaměřen na návrh možností nového typu chlazení s pozitivním vlivem na minimalizaci výrobních ztrát výroby polyetylenu plynofázní technologií. Byl navržen způsob externího strojního chlazení přiváděné vody z chladicí věže, který umožňuje snížit teplotu v reaktoru na požadovanou hodnotu a zabezpečit tak plnou výrobu též v období extrémních venkovních teplot. Druhý podprojekt byl zaměřen na studium energetických úspor v rafinérsko-petrochemickém komplexu. Ve zprávě je řešena část „Emise“, která se zabývá optimalizací provozu v rámci Etylenové jednotky. Jedná se o analýzu stávající a připravované legislativy související s emisemi plynných škodlivin energetického hospodářství Etylenové jednotky. Souhrnná zpráva obsahuje studii „Technická podpora při optimalizaci energetického hospodářství etylénové jednotky“ složenou ze tří samostatných kapitol. První se věnuje náhradě parní turbíny, tj. pohonu, ventilátoru spalovacího vzduchu za elektrický, druhá strategii Etylenové jednotky po roce 2016, včetně plánované výstavby paroplynové turbíny a třetí možnosti energetického využití syntézního plynu. Třetí podprogram se týká výzkumu a postupů praktického využívání blízké infračervené spektrometrie pro charakterizace surovin a produktů petrochemického průmyslu. Práce byla zaměřena na aplikaci NIR spektrometrie ke stanovení rozpustných podílů v xylenu u PP prášků. Byl vyvinut model korelující hodnoty laboratorní extrakce prášků xylenem s hodnotami NIR spektrometrie. Hodnoty charakterizující model ukazují na značnou přesnost takové korelace. Čtvrtý podprogram byl zaměřen na vývoj moderních analytických metodik pro charakterizaci struktury průmyslového uhlíku (Chezacarb).
  • Tato souhrnná zpráva obsahuje výsledky několika podprojektů řešených v rámci smlouvy o dílo na výzkumné projekty pro odběratele, kterým je UNIPETROL RPA, úsek URTE. Prvý podprojekt je zaměřen na návrh možností nového typu chlazení s pozitivním vlivem na minimalizaci výrobních ztrát výroby polyetylenu plynofázní technologií. Byl navržen způsob externího strojního chlazení přiváděné vody z chladicí věže, který umožňuje snížit teplotu v reaktoru na požadovanou hodnotu a zabezpečit tak plnou výrobu též v období extrémních venkovních teplot. Druhý podprojekt byl zaměřen na studium energetických úspor v rafinérsko-petrochemickém komplexu. Ve zprávě je řešena část „Emise“, která se zabývá optimalizací provozu v rámci Etylenové jednotky. Jedná se o analýzu stávající a připravované legislativy související s emisemi plynných škodlivin energetického hospodářství Etylenové jednotky. Souhrnná zpráva obsahuje studii „Technická podpora při optimalizaci energetického hospodářství etylénové jednotky“ složenou ze tří samostatných kapitol. První se věnuje náhradě parní turbíny, tj. pohonu, ventilátoru spalovacího vzduchu za elektrický, druhá strategii Etylenové jednotky po roce 2016, včetně plánované výstavby paroplynové turbíny a třetí možnosti energetického využití syntézního plynu. Třetí podprogram se týká výzkumu a postupů praktického využívání blízké infračervené spektrometrie pro charakterizace surovin a produktů petrochemického průmyslu. Práce byla zaměřena na aplikaci NIR spektrometrie ke stanovení rozpustných podílů v xylenu u PP prášků. Byl vyvinut model korelující hodnoty laboratorní extrakce prášků xylenem s hodnotami NIR spektrometrie. Hodnoty charakterizující model ukazují na značnou přesnost takové korelace. Čtvrtý podprogram byl zaměřen na vývoj moderních analytických metodik pro charakterizaci struktury průmyslového uhlíku (Chezacarb). (cs)
Title
  • Summary research report to contract for work on the implementation of the action: Development tasks for Urte (VÚAnCh) - 2013; contract number C 13064V (en)
  • Souhrnná výzkumná zpráva ke smlouvě o dílo na realizaci akce: Vývojové úkoly pro URTE (VÚAnCh) – 2013; číslo smlouvy C 13064V
  • Souhrnná výzkumná zpráva ke smlouvě o dílo na realizaci akce: Vývojové úkoly pro URTE (VÚAnCh) – 2013; číslo smlouvy C 13064V (cs)
skos:prefLabel
  • Summary research report to contract for work on the implementation of the action: Development tasks for Urte (VÚAnCh) - 2013; contract number C 13064V (en)
  • Souhrnná výzkumná zpráva ke smlouvě o dílo na realizaci akce: Vývojové úkoly pro URTE (VÚAnCh) – 2013; číslo smlouvy C 13064V
  • Souhrnná výzkumná zpráva ke smlouvě o dílo na realizaci akce: Vývojové úkoly pro URTE (VÚAnCh) – 2013; číslo smlouvy C 13064V (cs)
skos:notation
  • RIV/62243136:_____/13:MPO04Z!RIV14-MPO-62243136
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 106663
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62243136:_____/13:MPO04Z
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • polyethylene, energy savings, emissions, petrochemical feed and products, industrial carbon, analyses of primary naphtha (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [90AE936D7C8A]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Ústí nad Labem
http://linked.open...telVyzkumneZpravy
  • Unipetrol RPA, s. r. o., Litvínov
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kolena, Jiří
  • Lederer, Jaromír
http://linked.open...rzeVyzkumneZpravy
  • 1
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software