Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Mléčné bílkoviny nachází široké pužití v masném průmyslu. V práci byla ověřována možnost průkazu pěti typů mléčných aditiv histologickými barveními Hematoxilin Eozin, PAS Calleja a Toulidinova modř. Testován byl kaseinát vápenatý, kaseinát sodný, syrovátkový protein s vysokým obsahem laktózy, syrovátkový koncentrát termostabilní a syrovátkový koncentrát s obsahem 85 % kaseinu. Z výsledků vyplývá, že nejvhodnějším barvením je barvení PAS Calleja které dosáhlo výrazného kontrastu mezi svalovinou a 85% syrovátkovým koncentrátem. Silného kontrastu dosáhlo barvení u kaseinátu vápenatého a syrovátkového protein. Slabý kontrast byl dosažen u kaseinátu sodného a syrovátkového koncentrátu s vysokým obsahem laktózy.
- Mléčné bílkoviny nachází široké pužití v masném průmyslu. V práci byla ověřována možnost průkazu pěti typů mléčných aditiv histologickými barveními Hematoxilin Eozin, PAS Calleja a Toulidinova modř. Testován byl kaseinát vápenatý, kaseinát sodný, syrovátkový protein s vysokým obsahem laktózy, syrovátkový koncentrát termostabilní a syrovátkový koncentrát s obsahem 85 % kaseinu. Z výsledků vyplývá, že nejvhodnějším barvením je barvení PAS Calleja které dosáhlo výrazného kontrastu mezi svalovinou a 85% syrovátkovým koncentrátem. Silného kontrastu dosáhlo barvení u kaseinátu vápenatého a syrovátkového protein. Slabý kontrast byl dosažen u kaseinátu sodného a syrovátkového koncentrátu s vysokým obsahem laktózy. (cs)
- Milk proteins have wide application in the meat industrys. In this work, five types of milk additives were detected using Hematoxylin Eosin, PAS Calleja and Toulidine blue staining. Calcium caseinate, sodium caseinate, whey concentrate, whey protein concentrate with high lactose content, and whey protein concentrate containing 85% casein were used for analysis. The results show that the most appropriate staining is PAS Calleja. PAS Calleja achieved a very strong contrast between muscle and 85% whey concentrate. In the samples with calcium caseinate and whey protein were achieved strong contrast. In sodium caseinate and whey protein concentrate with a high content of lactose were achieved weak contrast. (en)
|
Title
| - Detection of Milk Additives in Model Samples (en)
- Detekce mléčných aditiv v modelových vzorcích
- Detekce mléčných aditiv v modelových vzorcích (cs)
|
skos:prefLabel
| - Detection of Milk Additives in Model Samples (en)
- Detekce mléčných aditiv v modelových vzorcích
- Detekce mléčných aditiv v modelových vzorcích (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/14:43873214!RIV15-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/14:43873214
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - lactose; meat products; whey; milk (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník přednášek a posterů Hygiena a technologie potravin XLIV
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pospiech, Matej
- Tremlová, Bohuslava
- Bednářová, Martina
- Luňáková, Ludmila
- Petrášová, Michaela
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |