About: Bílá klobása - Weißwurst - %22klobása, která nesmí slyšet polední zvony%22     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Pouze malý počet potravinářských výrobků, jejichž výrobní proces vznikl v podstatě omylem, dokázal získat tak velký věhlas jako právě bílá mnichovská klobása (Münchener Weißwurst). Vyrábí se tradičně z telecího masa, vepřového špeku a telecích hlav s kůží. Pro výrobu se používá výhradně kuchyňská, nikoliv dusitanová sůl. Ochucuje se pepřem, muškátovým ořechem, zázvorem, kardamomem, ale především čerstvou cibulí a petrželkou. Naráží se do vepřových střev a konzumuje se dle přesně daných pravidel.
  • Pouze malý počet potravinářských výrobků, jejichž výrobní proces vznikl v podstatě omylem, dokázal získat tak velký věhlas jako právě bílá mnichovská klobása (Münchener Weißwurst). Vyrábí se tradičně z telecího masa, vepřového špeku a telecích hlav s kůží. Pro výrobu se používá výhradně kuchyňská, nikoliv dusitanová sůl. Ochucuje se pepřem, muškátovým ořechem, zázvorem, kardamomem, ale především čerstvou cibulí a petrželkou. Naráží se do vepřových střev a konzumuje se dle přesně daných pravidel. (cs)
  • Munich white sausages are not a well known meat product in the Czech Republic, although beyond our borders (especially in Bavaria) it enjoys extraordinary popularity. It is produced without the use of nitrite salt mixture, ie. only kitchen salt usage. For the production, according to German regulations mainly quality raw material (veal and pork, bacon etc. are used) and products are seasoned with pepper, nutmeg, ginger, cardamom, normally fresh onion and parsley. It's filled in pork casings and it's only warmed just before eating, not grilled, and consumed in different ways. In sensory evaluation by trained panels on FVHE VFU Brno was found, that products are positively evaluated by juiciness, pleasantness and intensity of spice and especially by the taste and overall impression. On the other hand, it had unusually white color and a soft consistency for Czech evaluators. (en)
Title
  • Bílá klobása - Weißwurst - %22klobása, která nesmí slyšet polední zvony%22
  • Bílá klobása - Weißwurst - %22klobása, která nesmí slyšet polední zvony%22 (cs)
  • White sausage - Weisswurst - %22Sausage, which mustn't hear the noon bells%22 (en)
skos:prefLabel
  • Bílá klobása - Weißwurst - %22klobása, která nesmí slyšet polední zvony%22
  • Bílá klobása - Weißwurst - %22klobása, která nesmí slyšet polední zvony%22 (cs)
  • White sausage - Weisswurst - %22Sausage, which mustn't hear the noon bells%22 (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/14:43873149!RIV15-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 7
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 5255
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/14:43873149
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • freshness; consumption principals; lemon zest; white sausage; Table salt (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FCC0A26C6704]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 25
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Jandásek, Josef
  • Dederer, Irina
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software