About: Presence of fatty acid groups in whole bodies of pheasants in the course of their growth     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem naší práce bylo zhodnotit vliv věku bažantích kuřat (Phasianus colchicus) na obsah skupin mastných kyselin v celých tělech bažantů vykrmovaných do věku 118 dnů. V průběhu experimentu byl v desetidenních intervalech náhodně vybrán požadovaný počet bažantů. Po jednodenním vylačnění byli bažanti omráčeni a následně byla celá těla bažantů homogenizována. Obsah mastných kyselin byl stanoven plynovou chromatografií, analyzátorem GC 2010. Věk bažantích kuřat měl signifikantní vliv na obsah mastných kyselin. Významné změny v zastoupení skupin FA byly zaznamenány ve 20., 40. a 60. dni věku bažantích kuřat. Do 20. dne věku se podíl MUFA výrazně snížil, což současně souviselo s výrazným zvýšením obsahu PUFA. Od 40. dne se obsah MUFA postupně zvyšoval až do konce výkrmu, přičemž opačný trend nastal v zastoupení SFA.
  • Cílem naší práce bylo zhodnotit vliv věku bažantích kuřat (Phasianus colchicus) na obsah skupin mastných kyselin v celých tělech bažantů vykrmovaných do věku 118 dnů. V průběhu experimentu byl v desetidenních intervalech náhodně vybrán požadovaný počet bažantů. Po jednodenním vylačnění byli bažanti omráčeni a následně byla celá těla bažantů homogenizována. Obsah mastných kyselin byl stanoven plynovou chromatografií, analyzátorem GC 2010. Věk bažantích kuřat měl signifikantní vliv na obsah mastných kyselin. Významné změny v zastoupení skupin FA byly zaznamenány ve 20., 40. a 60. dni věku bažantích kuřat. Do 20. dne věku se podíl MUFA výrazně snížil, což současně souviselo s výrazným zvýšením obsahu PUFA. Od 40. dne se obsah MUFA postupně zvyšoval až do konce výkrmu, přičemž opačný trend nastal v zastoupení SFA. (cs)
  • The objective of our work was to evaluate the effect of the age of pheasant chicks (Phasianus colchicus) on contents of groups of fatty acids in whole pheasant bodies fattened up to the age of 118 days. In the course of the experiment, the required number of pheasants was randomly selected for analysis in regular 10-day intervals. After one-day fasting, pheasants were stunned and thereafter their whole bodies were homogenized. Samples were analyzed for the content of fatty acids using a gas chromatograph GC 2010. The age of pheasant chicks had a significant effect on the content of fatty acids. Significant changes in the proportion of fatty acid groups were recorded mainly at 20, 40 and 60 days of age. By 20 days of age the proportion of monounsaturated fatty acids decreased considerably in relation to the increase in polyunsaturated fatty acids content. From day 40, the monounsaturated fatty acids content increased gradually till the end of fattening, whereas the reverse trend occurred in the saturated fatty acids content in this period. (en)
Title
  • Presence of fatty acid groups in whole bodies of pheasants in the course of their growth (en)
  • Zastoupení skupin mastných kyselin v celých tělech bažantů v průběhu jejich růstu
  • Zastoupení skupin mastných kyselin v celých tělech bažantů v průběhu jejich růstu (cs)
skos:prefLabel
  • Presence of fatty acid groups in whole bodies of pheasants in the course of their growth (en)
  • Zastoupení skupin mastných kyselin v celých tělech bažantů v průběhu jejich růstu
  • Zastoupení skupin mastných kyselin v celých tělech bažantů v průběhu jejich růstu (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/14:43873120!RIV15-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 57092
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/14:43873120
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • 10-day period; intensive rearing; fatty acids; pheasants (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8AF82E8E1CA4]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XVI. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí Sborník příspěvků
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Zapletal, David
  • Jakešová, Petra
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-670-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software