About: Clostridium botulinum: characteristics and importance in meat processing     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Clostridium botulinum is one of the most toxic and dangerous species of anaerobic bacteria. Bacterial cells produce highly potent botulinum neurotoxin responsible for botulism, severe neurological disease with a high fatality. Although the disease is rare, clostridial spores are ubiquitous and without effective prevention measures botulism cannot be prevented. This article summarizes important facts on the prevalence of C. botulinum in meat and meat products, its survival, pathogenesis, virulence factors and effective prevention measures used in the food industry. (en)
  • Clostridium botulinum patří mezi nejtoxičtější a tím i nejnebezpečnější druhy anaerobních bakterií. Buňky produkují vysoce účinný botulinový neurotoxin, který je odpovědný za botulismus, těžké nervové onemocnění s vysokou fatalitou. Ačkoli je onemocnění vzácné, spory klostridií jsou všudypřítomné a bez účinné prevence nelze botulismu zabránit. Článek shrnuje důležité údaje o výskytu C. botulinum v mase a masných výrobcích, jeho přežívání, patogenezi, faktorech virulence i účinných preventivních opatřeních používaných v potravinářském průmyslu.
  • Clostridium botulinum patří mezi nejtoxičtější a tím i nejnebezpečnější druhy anaerobních bakterií. Buňky produkují vysoce účinný botulinový neurotoxin, který je odpovědný za botulismus, těžké nervové onemocnění s vysokou fatalitou. Ačkoli je onemocnění vzácné, spory klostridií jsou všudypřítomné a bez účinné prevence nelze botulismu zabránit. Článek shrnuje důležité údaje o výskytu C. botulinum v mase a masných výrobcích, jeho přežívání, patogenezi, faktorech virulence i účinných preventivních opatřeních používaných v potravinářském průmyslu. (cs)
Title
  • Clostridium botulinum: characteristics and importance in meat processing (en)
  • Clostridium botulinum: vlastnosti a význam v oboru zpracování masa
  • Clostridium botulinum: vlastnosti a význam v oboru zpracování masa (cs)
skos:prefLabel
  • Clostridium botulinum: characteristics and importance in meat processing (en)
  • Clostridium botulinum: vlastnosti a význam v oboru zpracování masa
  • Clostridium botulinum: vlastnosti a význam v oboru zpracování masa (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/14:43873048!RIV15-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 7557
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/14:43873048
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • detection; occurence; meat; neurotoxin; botulism (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FE76DF906DCA]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 25
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Svobodová, Irena
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software