About: Structural changes of whole milk powder under varying relative air humidity conditions     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Práce prezentuje krystalovou modifikaci sušeného plnotučného mléka na základě mikroskopického pozorování během adsorpce a desorpce při teplotách 5 a 20 °C. Rovnovážného obsahu vlhkosti bylo dosaženo pomocí šesti certifikovaných nasycených hygroskopických solí v rozmezí 11 a 97 %. Vodní aktivita byla měřena manometrickou metodou. Sorpční vlastnosti sušeného plnotučného mléka byly významně ovlivněny především krystalizací amorfní laktózy. Krystaly laktózy byly nejviditelnější při 5 °C a relativní vlhkosti prostředí 11 % jak pro adsorpci, tak pro desorpci. Krystaly byly zřetelnější během desorpce při zvýšené teplotě. Obsah vlhkosti vzorků byl vyšší během desorpce než během adsorpce u obou teplot. Sušené plnotučné mléko obsahovalo při 97% relativní vlhkosti prostředí a teplotě 5 °C 18,80 % vlhkosti a 22,19 % vlhkosti při teplotě 20 °C.
  • Práce prezentuje krystalovou modifikaci sušeného plnotučného mléka na základě mikroskopického pozorování během adsorpce a desorpce při teplotách 5 a 20 °C. Rovnovážného obsahu vlhkosti bylo dosaženo pomocí šesti certifikovaných nasycených hygroskopických solí v rozmezí 11 a 97 %. Vodní aktivita byla měřena manometrickou metodou. Sorpční vlastnosti sušeného plnotučného mléka byly významně ovlivněny především krystalizací amorfní laktózy. Krystaly laktózy byly nejviditelnější při 5 °C a relativní vlhkosti prostředí 11 % jak pro adsorpci, tak pro desorpci. Krystaly byly zřetelnější během desorpce při zvýšené teplotě. Obsah vlhkosti vzorků byl vyšší během desorpce než během adsorpce u obou teplot. Sušené plnotučné mléko obsahovalo při 97% relativní vlhkosti prostředí a teplotě 5 °C 18,80 % vlhkosti a 22,19 % vlhkosti při teplotě 20 °C. (cs)
  • This work presents crystal modifications of whole milk powder during water adsorption and desorption at temperatures 5 and 20°C in the microscope. Equilibrium moisture content has been reached by six certified saturated hygroscopic salts ranging from 11 to 97%. The manometric method has been used for measurement of water activity. Sorption properties of whole milk powder were significantly influenced primarily by crystallization of amorphous lactose. Lactose crystals were the most visible at 5°C and relative air humidity 11%, both for adsorption and desorption. Crystals were more obvious at elevated temperature up during desorption. Moisture content of sample was higher during desorption than adsorption, both for 5 and 20°C. Whole milk powder kept 18.80% moisture content w.b. at 5°C and 22.19% w.b. at 20°C, both for 97% relative air humidity. (en)
Title
  • Structural changes of whole milk powder under varying relative air humidity conditions (en)
  • Změna struktury sušeného plnotučného mléka při různých vlhkostních režimech
  • Změna struktury sušeného plnotučného mléka při různých vlhkostních režimech (cs)
skos:prefLabel
  • Structural changes of whole milk powder under varying relative air humidity conditions (en)
  • Změna struktury sušeného plnotučného mléka při různých vlhkostních režimech
  • Změna struktury sušeného plnotučného mléka při různých vlhkostních režimech (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/14:43873038!RIV15-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 57594
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/14:43873038
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • dairy powders; crystal modification; water activity; moisture content (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5BE1139E4314]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník XL. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2014
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vlášek, Václav
  • Langová, Jitka
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-944-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software