About: The microbiological quality of raw milk in the Czech Republic     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In this study microbiological and hygienic quality of raw milk and the occurrence of significant bacteria in milk filters was investigated for a total of 51 dairy farms in the Czech Republic. Sampling was carried out in the period of 2012-2014. Overall, 273 samples (175 samples of raw milk, 98 milk filters) were collected and tested. The occurrence and frequency of the following microorganisms: Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella spp., Campylobacter spp. and Listeria monocytogenes was observed. Bacterium E. coli was detected in 87.4% of samples (153) in milk filters a higher percentage, and 96% (94) as observed. Within the detection of pathogenic microorganisms Staphylococcus aureus has been one of the most frequently detected pathogens, which was demonstrated in 37 samples of raw milk (21.2%). In milk filters S. aureus occurred in 21 of the investigated samples (21.4%). Bacterium Listeria monocytogenes was detected in 3 samples examined milk (1.7%). A higher detection was observed in milk filters, which has been demonstrated in a total of 8 samples (2.9%). Detection of thermotolerant Campylobacter spp. was observed only in one milk filter (0.4%). The samples were negativefor the presence of Salmonella spp. (en)
  • Studie se zabývá mikrobiální kvalitou syrového mléka a mléčných filtrů na území České Republiky. V letech 2012-2014 bylo celkem odebráno 273 vzorků (175 vzorků syrového mléka a 98 mléčných filtrů) z 51 mléčných farem. Byl sledován výskyt a frekvence těchto mikroorganismů:. Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella spp, Campylobacter spp. a Listeria monocytogenes. Bakterie E. coli byla v mléce detekována v 87,4% vzorcích. Jedním z nejšťastěji detekovaným patogenem byl Staphylococcus aureus, který byl prokázán u 37 vzorků syrového mléka (21,2%). V mléčných filtrech byla baktérie S. aureus detekována v 21 vyšetřovaných vzorcích (21,4%). Bakterie Listeria monocytogenes byla detekována ve 3 vyšetřovaných vzorcích mléka (1,7%). Vyšší detekce byla pozorována u mléčných filtrů, kde byla detekována celkem u 8 vzorků (2,9%). Termotolerantní baktérie Campylobacter spp. byla detekována pouze v jednom mléčném filtru (0,4%). Vzorky byly negativní na přítomnost Salmonella spp.
  • Studie se zabývá mikrobiální kvalitou syrového mléka a mléčných filtrů na území České Republiky. V letech 2012-2014 bylo celkem odebráno 273 vzorků (175 vzorků syrového mléka a 98 mléčných filtrů) z 51 mléčných farem. Byl sledován výskyt a frekvence těchto mikroorganismů:. Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella spp, Campylobacter spp. a Listeria monocytogenes. Bakterie E. coli byla v mléce detekována v 87,4% vzorcích. Jedním z nejšťastěji detekovaným patogenem byl Staphylococcus aureus, který byl prokázán u 37 vzorků syrového mléka (21,2%). V mléčných filtrech byla baktérie S. aureus detekována v 21 vyšetřovaných vzorcích (21,4%). Bakterie Listeria monocytogenes byla detekována ve 3 vyšetřovaných vzorcích mléka (1,7%). Vyšší detekce byla pozorována u mléčných filtrů, kde byla detekována celkem u 8 vzorků (2,9%). Termotolerantní baktérie Campylobacter spp. byla detekována pouze v jednom mléčném filtru (0,4%). Vzorky byly negativní na přítomnost Salmonella spp. (cs)
Title
  • The microbiological quality of raw milk in the Czech Republic (en)
  • Mikrobiologická kvalita syrového mléka na území České republiky
  • Mikrobiologická kvalita syrového mléka na území České republiky (cs)
skos:prefLabel
  • The microbiological quality of raw milk in the Czech Republic (en)
  • Mikrobiologická kvalita syrového mléka na území České republiky
  • Mikrobiologická kvalita syrového mléka na území České republiky (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/14:43872980!RIV15-MZE-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QJ1230044)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 29333
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/14:43872980
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Listeria monocytogenes; Campylobacter spp.; Salmonella spp.; Staphylococcus aureus; Escherichia coli; bacteria (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3A8233D57CFA]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XVI. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí Sborník příspěvků
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bogdanovičová, Kateřina
  • Karpíšková, Renata
  • Koláčková, Ivana
  • Skočková, Alena
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-670-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 80 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software