Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - S rostoucím zájmem o zdravý životní styl a výživu se výroba pekařských výrobků stále více rozšiřuje o cereální výrobky . Tento typ výrobků má vyšší množství vlákniny, minerálů a má nižší GI, což je velmi důležité pro zdravou výživu spotřebitelů.Cílem této studie bylo zhodnotit změny v barvě modelových pekařských výrobků s použitím žitné celozrnné mouky, do které byly přidány zvyšující se koncentrace krup. Sledování změny barvy bylo vybráno vzhledem k tomu, že barva je důležitým smyslovým deskriptorem a má vypovídací hodnotu ve vztahu k přijetívýrobku spotřebiteli. Ke splnění cílů byly použity metody analýzy obrazu a senzorické analýzy a výsledky těchto metod byly porovnány.
- S rostoucím zájmem o zdravý životní styl a výživu se výroba pekařských výrobků stále více rozšiřuje o cereální výrobky . Tento typ výrobků má vyšší množství vlákniny, minerálů a má nižší GI, což je velmi důležité pro zdravou výživu spotřebitelů.Cílem této studie bylo zhodnotit změny v barvě modelových pekařských výrobků s použitím žitné celozrnné mouky, do které byly přidány zvyšující se koncentrace krup. Sledování změny barvy bylo vybráno vzhledem k tomu, že barva je důležitým smyslovým deskriptorem a má vypovídací hodnotu ve vztahu k přijetívýrobku spotřebiteli. Ke splnění cílů byly použity metody analýzy obrazu a senzorické analýzy a výsledky těchto metod byly porovnány. (cs)
- With the growing interest in a healthy lifestyle and nutrition, the production of bakery products has expanded the number of new species of the cereal bread. This type of bread has a higher amount of crude fiber, minerals, and has a lower GI, which is very important for a healthy diet of consumers. The aim of the study was to assess the change in color of the model bakery rye wholemeal flour, to which were added increasing concentrations of groats. Monitoring of the color change was chosen due to the fact that color is an important indicator of sensory and has predictive value in relation to the conventional consumer acceptance of products. To fulfill the objectives were used image analysis and sensory analysis and the results of these methods were compared with each other. (en)
|
Title
| - Assessment of the influence of selected ingredients to the color cereal bakery (en)
- Posouzení vlivu vybraných přísad na barvu cereálních pekařských výrobků
- Posouzení vlivu vybraných přísad na barvu cereálních pekařských výrobků (cs)
|
skos:prefLabel
| - Assessment of the influence of selected ingredients to the color cereal bakery (en)
- Posouzení vlivu vybraných přísad na barvu cereálních pekařských výrobků
- Posouzení vlivu vybraných přísad na barvu cereálních pekařských výrobků (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/13:43872454!RIV14-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/13:43872454
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - barley groats; whole rye flour; instrumental methods; color of bakery products (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků XV. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pokorná, Jana
- Tremlová, Bohuslava
- Štarha, Pavel
- Eliášová, Martina
- Ošťádalová, Martina
- Čáslavková, Petra
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |