About: Vliv přídavku vybraných cereálií na strukturu žitného pečiva     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In the work was done baking experiment with rye flour, to which were added buckwheat and groats in a concentration 10-50% into dough. The aim of the study was the influence of these cereals to improve the sensory properties and also the structure and characteristics of bread crumb (hardness and porosity). Sensory analysis established a positive effect of the addition of groats and buckwheat into dough. The addition of selected cereals had an impact not only on the structure of the final product, but also improved the sensory properties of wholemeal bread. (en)
  • V práci byl proveden pekařský pokus s žitnou moukou, do které byly přidány pohanka a kroupy v koncentraci 10-50 % do těsta. Cílem práce byl vliv těchto cereálií na zlepšení senzorických vlastností pečiva a také na strukturu a vlastnosti střídy (tvrdost a pórovitost). Senzorická analýza prokázala pozitivní vliv přídavku krup a pohanky do těsta. Došlo ke zlepšení technologických a senzorických vlastností celozrnných výrobků.
  • V práci byl proveden pekařský pokus s žitnou moukou, do které byly přidány pohanka a kroupy v koncentraci 10-50 % do těsta. Cílem práce byl vliv těchto cereálií na zlepšení senzorických vlastností pečiva a také na strukturu a vlastnosti střídy (tvrdost a pórovitost). Senzorická analýza prokázala pozitivní vliv přídavku krup a pohanky do těsta. Došlo ke zlepšení technologických a senzorických vlastností celozrnných výrobků. (cs)
Title
  • Vliv přídavku vybraných cereálií na strukturu žitného pečiva
  • Vliv přídavku vybraných cereálií na strukturu žitného pečiva (cs)
  • The effect of addition of selected cereals on the structure of rye bread (en)
skos:prefLabel
  • Vliv přídavku vybraných cereálií na strukturu žitného pečiva
  • Vliv přídavku vybraných cereálií na strukturu žitného pečiva (cs)
  • The effect of addition of selected cereals on the structure of rye bread (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/13:43872453!RIV14-MSM-16270___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 114637
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/13:43872453
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sensory analysis; buckwheat; groats; porosity (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FE198B0E44B4]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Štrbské Pleso
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Košice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXXIV.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pokorná, Jana
  • Tremlová, Bohuslava
  • Eliášová, Martina
  • Bartl, Pavel
  • Ošťádalová, Martina
  • Čáslavková, Petra
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita veterinárného lekárstva Košice
https://schema.org/isbn
  • 978-80-8077-334-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software