About: Cooked sausage %22Gothaj%22     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cooked sausages Gothajský salám is one of the major cooked meat products. Czech legislation requires qualitative parameters for this product: maximum content of fat (40 %) and minimum proportion of meat (40 %). This study shows results of physical-chemical, instrumental and sensory analysis of 20 samples of Gothajský salám of four producers. There was no violation of the legislative requirements in any sample. Fat content was found between 20.2 to 30.4 %. Lowest proportion of meat calculated was 51.1 %. Compared to standard from 1977 there was an increase in the proportion of water. (en)
  • Gothajský salám patří mezi významné masné výrobky ze skupiny tepelně opracovaných produktů (měkké salámy). Vybrané kvalitativní ukazatele pro tento produkt vymezuje česká legislativa. Patří mezi ně maximální obsah tuku (40 %) a minimální podíl masa (40 %). Předkládaná studie popisuje výsledky fyzikálně-chemické, instrumentální a senzorické analýzy 20 vzorků Gothajského salámu od 4 různých výrobců. V žádném případě nedošlo k překročení limitů maximálního obsahu tuku (průměrné hodnoty u zpracovatelů se pohybovaly mezi 20,2 až 30,4 %). Nejnižší podíl masa stanovený výpočtem dosáhl 51,1 %. V porovnání s normou z r. 1977 došlo u Gothajského salámu ke zvýšení podílu vody.
  • Gothajský salám patří mezi významné masné výrobky ze skupiny tepelně opracovaných produktů (měkké salámy). Vybrané kvalitativní ukazatele pro tento produkt vymezuje česká legislativa. Patří mezi ně maximální obsah tuku (40 %) a minimální podíl masa (40 %). Předkládaná studie popisuje výsledky fyzikálně-chemické, instrumentální a senzorické analýzy 20 vzorků Gothajského salámu od 4 různých výrobců. V žádném případě nedošlo k překročení limitů maximálního obsahu tuku (průměrné hodnoty u zpracovatelů se pohybovaly mezi 20,2 až 30,4 %). Nejnižší podíl masa stanovený výpočtem dosáhl 51,1 %. V porovnání s normou z r. 1977 došlo u Gothajského salámu ke zvýšení podílu vody. (cs)
Title
  • Cooked sausage %22Gothaj%22 (en)
  • Gothajský salám
  • Gothajský salám (cs)
skos:prefLabel
  • Cooked sausage %22Gothaj%22 (en)
  • Gothajský salám
  • Gothajský salám (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/13:43872375!RIV14-MSM-16270___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 76761
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/13:43872375
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sensory analysis; instrumental analysis; proportion of meat; fat content; water content (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [ED8108229D75]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 24
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Saláková, Alena
  • Pavlík, Zdeněk
  • Kameník, Josef
  • Steinhauserová, Iva
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 59 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software