Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Analysis of physical-chemical, instrumental and sensory parameters was performed in 20 samples of fine sausages ('Jemne parky') from four different producers. In fat content and portion of meat samples met requirements of legislation. Content of water varies between 60 and 66 %, content of pure muscle proteins between 8.6 and 9.5 % and content of salt between 2.2 and 3.0 %. There was found considerable variability in sensory descriptors for one producer in different batches. Also each sample of Vienna sausage (n = 20) met requirements of legislation. Content of water varies between 55.4 and 60.9 %, content of pure muscle proteins between 8.3 and 10.9 % and content of salt between 2.0 and 2.6 % similarly to fine sausages. Content of nitrite and water activity value were almost identical to other similar Czech meat products. As for previous product, there was found considerable variability in sensory descriptors for one producer in different batches, for Vienna sausage. (en)
- Byla provedena fyzikálně-chemická, instrumentální i senzorická analýza 20 vzorků Jemných párků od 4 různých zpracovatelů. V obsahu tuku i podílu masa ve výrobcích byla prokázána shoda s požadavky české legislativy. Průměrný obsah vody kolísal od 60 do 66 %. Obsah čistých svalových bílkovin (ČSB) se pohyboval průměrně mezi 8,6 % a 9,5 %, obsah NaCl od 2,2 do 3,0 %. Senzorické hodnocení objevilo značnou variabilitu ve standardnosti dílčích deskriptorů v rámci jednoho zpracovatele, zejména v oblasti chuti, slanosti, vůně, celkového dojmu, příp. i textury a konzistence. Rovněž všechny vzorky Vídeňských párků (n = 20) vyhověly limitům právních předpisů v ČR. Průměrný obsah vody kolísal mezi výrobci od 55,4 % po 60,9 %, obsah ČSB od 8,3 do 10,9 %. Průměrný obsah kuchyňské soli odpovídal údajům zjištěným u Jemných párků a pohyboval se mezi 2,0 a 2,6 %. Rovněž průměrný obsah dusitanu a hodnoty vodní aktivity byly téměř shodné s parametry naměřenými u jiných drobných masných výrobků. I vzorky Vídeňských párků vykázaly při senzorické analýze rozdíly jednotlivých znaků v rámci 1 producenta.
- Byla provedena fyzikálně-chemická, instrumentální i senzorická analýza 20 vzorků Jemných párků od 4 různých zpracovatelů. V obsahu tuku i podílu masa ve výrobcích byla prokázána shoda s požadavky české legislativy. Průměrný obsah vody kolísal od 60 do 66 %. Obsah čistých svalových bílkovin (ČSB) se pohyboval průměrně mezi 8,6 % a 9,5 %, obsah NaCl od 2,2 do 3,0 %. Senzorické hodnocení objevilo značnou variabilitu ve standardnosti dílčích deskriptorů v rámci jednoho zpracovatele, zejména v oblasti chuti, slanosti, vůně, celkového dojmu, příp. i textury a konzistence. Rovněž všechny vzorky Vídeňských párků (n = 20) vyhověly limitům právních předpisů v ČR. Průměrný obsah vody kolísal mezi výrobci od 55,4 % po 60,9 %, obsah ČSB od 8,3 do 10,9 %. Průměrný obsah kuchyňské soli odpovídal údajům zjištěným u Jemných párků a pohyboval se mezi 2,0 a 2,6 %. Rovněž průměrný obsah dusitanu a hodnoty vodní aktivity byly téměř shodné s parametry naměřenými u jiných drobných masných výrobků. I vzorky Vídeňských párků vykázaly při senzorické analýze rozdíly jednotlivých znaků v rámci 1 producenta. (cs)
|
Title
| - Jemné párky a Vídeňské párky
- Jemné párky a Vídeňské párky (cs)
- Czech frankfurters %22Jemné párky%22 and %22Vídeňské párky%22 (en)
|
skos:prefLabel
| - Jemné párky a Vídeňské párky
- Jemné párky a Vídeňské párky (cs)
- Czech frankfurters %22Jemné párky%22 and %22Vídeňské párky%22 (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/13:43872371!RIV14-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/13:43872371
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - pure muscle proteins; sodium chloride; portion of meat; fat content; water content (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Saláková, Alena
- Pavlík, Zdeněk
- Kameník, Josef
- Steinhauserová, Iva
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |