About: Cooked sausage %22Šunkový salám%22     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byl proveden rozbor vybraných fyzikálně-chemických parametrů, instrumentální analýza i senzorické hodnocení 20 vzorků Šunkového salámu od 4 různých dodavatelů. Obsah vody kolísal průměrně od 63 do 78 %. Průměrný obsah tuku se pohyboval od 4,5 % po 8,7 % a zdaleka nedosahoval limitu max. 20 % daný současnou legislativou. Byla prokázána záporná závislost mezi obsahem vody a podílem tuku v produktu. Analyzované výrobky dosahovaly podílu ČSB od 8,4 po 14,5 %. Průměrný obsah kolagenu se pohyboval od 0,8 po 1,3 %. Průměrná koncentrace NaCl v šunkovém salámu dosahovala 2,1 až 2,7 %. Existovala číselná kladná korelace mezi obsahem NaCl a podílem ČSB v produktech. Průměrné podíly masa u jednotlivých zpracovatelů kolísaly od 67 do 87 %.
  • Byl proveden rozbor vybraných fyzikálně-chemických parametrů, instrumentální analýza i senzorické hodnocení 20 vzorků Šunkového salámu od 4 různých dodavatelů. Obsah vody kolísal průměrně od 63 do 78 %. Průměrný obsah tuku se pohyboval od 4,5 % po 8,7 % a zdaleka nedosahoval limitu max. 20 % daný současnou legislativou. Byla prokázána záporná závislost mezi obsahem vody a podílem tuku v produktu. Analyzované výrobky dosahovaly podílu ČSB od 8,4 po 14,5 %. Průměrný obsah kolagenu se pohyboval od 0,8 po 1,3 %. Průměrná koncentrace NaCl v šunkovém salámu dosahovala 2,1 až 2,7 %. Existovala číselná kladná korelace mezi obsahem NaCl a podílem ČSB v produktech. Průměrné podíly masa u jednotlivých zpracovatelů kolísaly od 67 do 87 %. (cs)
  • Analysis of physical-chemical parameters, instrumental analysis and sensory evaluation was performed of 20 samples of ham sausage from four producers. Content of water varied between 63 and 78 %, content of fat between 4.5 and 8.7 % (far from maximum limit of 20 % required by legislation). The negative correlation was found in content of water and content of fat. Content of pure muscle proteins varied between 8.4 and 14.5 %, content of collagen between 0.8 and 1.3 %, content of salt between 2.1 and 2.7 % and portion of meat between 67 and 87 %. Positive correlation in content of salt and content of pure muscle proteins was found. (en)
Title
  • Cooked sausage %22Šunkový salám%22 (en)
  • Šunkový salám
  • Šunkový salám (cs)
skos:prefLabel
  • Cooked sausage %22Šunkový salám%22 (en)
  • Šunkový salám
  • Šunkový salám (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/13:43872342!RIV14-MSM-16270___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 108994
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/13:43872342
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sensory analysis; sodium chloride; pure muscle proteins; fat; water (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [19B4EBABC5E2]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 24
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Saláková, Alena
  • Pavlík, Zdeněk
  • Kameník, Josef
  • Steinhauserová, Iva
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software