About: Effect of immunocastration on the meat and fat content of pork carcasses     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The carcass evaluation was performed on 60 pork carcasses (age of pigs 166 days). The carcasses were divided into two groups 30 from surgically castrated pigs (CM) and 30 from immunocastrated (Improvac) boars (IM). The average carcass weight of CM group was 86.5 kg in comparison with 84.8 kg in the IM group. The difference was not statistically significant. No differences were determined in the weigth of pork cuts (shoulder, leg, loin, neck). On the other hand the statistically significant difference was detected in the thickness and the weigth of back fat between the CM and IM groups. (en)
  • Byla posouzena jatečná hodnota 60 jatečně upravených těl (JUT) prasat poražených ve věku 166 dnů. V souboru bylo 30 chirurgicky kastrovaných vepřů (CM) a 30 jedinců po dvojí aplikaci vakcíny Improvac (IM). Průměrná hmotnost JUT ve skupině CM činila 86,5 kg v porovnání k 84,8 kg JUT pocházejících z imunokastrovaných zvířat. Rozdíl nebyl statisticky významný. Stejně tak nebyly zjištěny diference ve váze libových částí masa s kostí (pečeně, plec, kýta, krkovice). Statisticky významný rozdíl byl zjištěn naopak mezi výškou a hmotností hřbetního sádla obou skupin prasat.
  • Byla posouzena jatečná hodnota 60 jatečně upravených těl (JUT) prasat poražených ve věku 166 dnů. V souboru bylo 30 chirurgicky kastrovaných vepřů (CM) a 30 jedinců po dvojí aplikaci vakcíny Improvac (IM). Průměrná hmotnost JUT ve skupině CM činila 86,5 kg v porovnání k 84,8 kg JUT pocházejících z imunokastrovaných zvířat. Rozdíl nebyl statisticky významný. Stejně tak nebyly zjištěny diference ve váze libových částí masa s kostí (pečeně, plec, kýta, krkovice). Statisticky významný rozdíl byl zjištěn naopak mezi výškou a hmotností hřbetního sádla obou skupin prasat. (cs)
Title
  • Effect of immunocastration on the meat and fat content of pork carcasses (en)
  • Vliv imunokastrace na obsah masa a tuku jatečně upravených těl prasat
  • Vliv imunokastrace na obsah masa a tuku jatečně upravených těl prasat (cs)
skos:prefLabel
  • Effect of immunocastration on the meat and fat content of pork carcasses (en)
  • Vliv imunokastrace na obsah masa a tuku jatečně upravených těl prasat
  • Vliv imunokastrace na obsah masa a tuku jatečně upravených těl prasat (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/13:43872336!RIV14-MSM-16270___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 7
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 114451
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/13:43872336
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • carcass; castration; back fat thickness; lean meat content; quality class (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3C002789D999]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 24
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Saláková, Alena
  • Pavlík, Zdeněk
  • Kameník, Josef
  • Jůza, M.
  • Žižlavský, M.
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software